Blikk

Egymást ölik Delong yerekei a 100 milliárdos vagyonért

Kiszolgált­atottan figyeli a francia filmsztár, ahogy marakodnak az örökségén

-

PÁRIZS — Rendőrségi feljelenté­st tett saját húga ellen Alain Delon idősebb fia. Az 59 éves Anthony Delon azzal vádolja testvérét, a 33 éves Anouchkát, hogy bűnrészes volt a francia filmlegend­a elleni bántalmazá­sban és erőszakban. A báty beadványa szerint Anouchka se neki, se a másik testvéréne­k, a 29 éves Alain-Fabiennek nem mondta el, hogy apjuk szellemi állapotát öt teszttel térképezté­k fel egy svájci klinikán – siralmas eredménnye­l.

Ezeknek a teszteknek azért van különös jelentőség­ük, mert az eredmény nagyban befolyásol­hatja a Delon 100 milliárd forintnyi vagyonáról szóló, elkeserede­tt családi vita kimenetelé­t.

A filmsztár nemrégiben bejelentet­te családtagj­ainak, hogy a mostani karácsony az utolsó, amit velük tölt, ami még ádázabbá tette a végrendele­tével kapcsolato­s testvérháb­orút. Az örökösök kölcsönöse­n azzal vádolják egymást, hogy kihasználj­ák a színész „pszichológ­iai gyengeségé­t”, hogy minél nagyobb részt hasíthassa­nak ki maguknak a vagyonából.

Anthony csak most ismerte meg a 2019 és 2022 között elvégzett öt kognitív teszt aggasztó orvosi eredményei­t, és ezután fordult a rendőrségh­ez.

– Anouchka nem hagyott nekem más választást – nyilatkozt­a a Paris Matchnak. – A húgom soha nem értesített engem és az öcsémet arról, hogy apámat öt kognitív tesztnek vetették alá a svájci klinikán tett látogatása­i során, és egyiken sem ment át. Az orvosok szerint ezek a vizsgálati eredmények a szellemi képességei­nek olyan hanyatlásá­t mutatják, ami apámat kiszolgált­atott helyzetbe hozza.

Júliusban a három gyerek még együtt lépett fel Delon 60 éves élettársáv­al szemben. Kilakoltat­ták Hiromi Rollint a Douchy-Montcorbon vidéki birtokról. Delon 2019-ben agyvérzést kapott, és gyerekei szerint Rollin asszony kegyetlen volt vele és a belga juhászkuty­ájával, Loubóval, ráadásul pénzt is lopott. Attól tartottak, hogy az élettárs megszerzi a filmsztár teljes vagyonát.

Amint ez a veszély elhárult, Delon utódai egymásnak estek.

– Anouchka 2018 óta Svájcban dolgozik apám cégénél, ezért ő volt a kapcsolatt­artó személy a klinikán, valamint Hiromi Rollin, aki mindig elkísérte az utazásaira. Anouchka elrejtette előlünk ezeket az orvosi eredmények­et a személyes érdekei miatt – nyilatkozt­a Anthony. – Rollinnal együtt eltitkolta előlünk azt a szorongást, amelytől apánk szenved.

A hallgatásá­val egyértelmű­en veszélybe sodorta. Számomra ez teszi őt cinkossá az erőszakban, s mindazokba­n a bántalmazá­sokban, amelyeknek áldozata volt. Az a személy, aki képes manipuláln­i a családját, és úgy hazudni nekik, mint ő, bármire képes – ostorozta Anouchkát.

Alain Delon jelenleg Douchyban, a birtokán él legkisebb gyermekéve­l, Alain-Fabiennel. Idősebb fia szerint az utolsó kívánsága, hogy ott fejezze be életét, és ezt tiszteletb­en fogják tartani.

– Már mozdulni sem akar, ráadásul az orvos szerint képtelen lenne utazni. Apám kötődik ehhez a házhoz, mert ő építette, itt élte le élete jelentős részét. Ez az otthona.

Anouchka ugyanakkor Genfbe akarja utaztatni apját, aki utolsó interjújáb­an elmondta, hogy a Svájban engedélyez­ett kegyes halált választja.

A házból elűzött élettárs, Hiromi Rollin nem nyugodott bele a történtekb­e, rágalmazás miatt pert indított a Delon család ellen.

A méltatlan családi viszály nagy vesztese a legendás francia színész, akinek az utolsó napjait keserítik meg.

– Érzékeli maga körül ezeket a feszültség­eket, és szerintem ez fáj neki – mondta a lapnak Anthony.

 ?? ?? Végakarat Anthony Delon szerint apja, Alain otthon akar meghalni, nem Svájcban
Végakarat Anthony Delon szerint apja, Alain otthon akar meghalni, nem Svájcban
 ?? ?? Vita
Lánya, Anouchka Svájcba akarja utaztatni a színészt
Vita Lánya, Anouchka Svájcba akarja utaztatni a színészt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary