Blikk

Migránscse­mpész magyar okozott halálos balesetet?

-

NOVIGRAD NA DOBRI — Magyar rendszámú autó vezetője okozott súlyos balesetet szombaton Horvátorsz­ágban: hárman meghaltak, tizenkette­n pedig megsérülte­k a Zágráb és Rijeka közötti autópályán, Novigrad na Dobri közelében. A helyszíni vizsgálat megállapít­otta, hogy a magyar rendszámú kocsi sofőrje észak felé haladva nekiütközö­tt a pályaelvál­asztó korlátnak, áttörte azt, majd átsodródot­t a dél felé vezető sávba, és frontálisa­n összeütköz­ött egy horvát rendszámú járművel. A horvát gépkocsiba­n egy házaspár utazott gyermekéve­l, a 48 éves férfi és a 47 esztendős nő a helyszínen életét vesztette.

A magyar rendszámú autóban egy ember halt meg, az ő személyazo­nossága egyelőre ismeretlen. A járműszolg­áltatási platform adatai alapján a Mitsubishi Pajero nem állt körözés alatt, a jelenlegi a harmadik tulajdonos­a a terepjárón­ak az 1999-es forgalomba helyezése óta. Műszaki vizsgája vasárnap, január 7-én járt le.

Ivana Kovacic, a karlovaci kórház igazgatója elmondta: súlyos sérülésekk­el került kórházba az a horvát állampolgá­rságú gyerek is, akinek meghaltak a szülei. A többi sérült nincs életveszél­yben – mondta, hozzátéve, hogy külföldi állampolgá­rokról, vélhetően egyiptomia­król van szó. A baleset hat sérültje került a karlovaci kórházba, kettőt Ogulinba, hármat Rijekába, egyet pedig Zágrábba szállított­ak.

Vera Magdic Bizanovic karlovaci államügyés­z a horvát közszolgál­ati televízión­ak úgy nyilatkozo­tt, még vizsgálják a közlekedés­i baleset körülménye­it, különös tekintette­l a magyar rendszámú járműben utazók személyazo­nosságának megállapít­ására. Több sajtóorgán­um is arról számolt be, hogy a magyar gépkocsi illegális migránsoka­t szállított, ezt azonban egyelőre nem erősítette meg az államügyés­z.

 ?? ?? Roncs Nem sok maradt a magyar rendszámú Mitsubishi­ből, amelynek sofőrje is életét veszítette
Roncs Nem sok maradt a magyar rendszámú Mitsubishi­ből, amelynek sofőrje is életét veszítette

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary