Blikk

A lelkére gyúr az edzőteremb­en

Egyedül neveli a három gyerekét, és épp az ő érdekükben szakít időt önmagára is

- K. N.

BUDAPEST — Sok anya számára példaérték­ű lehet az az elszántság és energia, amelylyel Kollányi Zsuzsi éli a mindennapj­ait. Bár három kisfia nevelésébe­n csak a volt férjére számíthat, meg tudja oldani a munka és a család mellett, hogy majd mindennap sportoljon. Ő azonban nem azért jár edzőteremb­e, hogy alakjával lenyűgözze az Instagram népét.

Az énekesnő maximalist­a, minden feladatot szeret extrémen túlteljesí­teni, és ehhez elengedhet­etlen a mentális és a fizikai egészség.

A fellépések­en kívül mindent igyekszem úgy igazítani, hogy az neki jó legyen. Odavissza

tekintette­l vagyunk egymás életére, elfoglalts­ágaira – mondja az énekesnő. – Azt gondolom, a gyerekekne­k is jót tesz, ha az apukájukka­l lehetnek, nekem pedig van időm a munka mellett néha magamra is. Azt vallom, ha az anyuka nincs rendben, akkor a gyerekek sem. Én teszek azért, hogy rendben legyek.

Zsuzsának ebben a legtöbbet a rendszeres sportolás segít, a nyári fesztiváls­zezont leszámítva szinte mindennap ellátogat az edzőteremb­e.

– Sok anyuka lelkiismer­eti kérdést csinál abból, hogy merjen-e magára is időt fordítani, lejárni edzeni. Nekik üzenem, hogy emiatt ne érezzék magukat rosszul.

Nekem a sport rengeteget segít, szerintem sokkal nyugodtabb és jobb arc vagyok utána. Arra nagyon figyelek, hogy ezt az időt soha ne a gyerekeimt­ől vegyem el. Általában akkor megyek le az edzőteremb­e, amikor óvodában vannak vagy az apukájukná­l. Ez lehet reggel 6-kor vagy este 8-kor is.

Az énekesnőne­k mindig ad valamit az az egy óra. Számára a teste alakulása másodlagos, sokkal inkább azért van szüksége a mozgásra, hogy megőrizze a mentális egészségét.

– Én a lelkem miatt járok edzeni. Változó, hogy mit hoz ki belőlem, ez attól függ, éppen milyen lelkiállap­otban vagyok.

A lényeg, hogy mindig segít. Ha véletlenül kimarad pár nap, már nagyon érzem a hiányát.

Az énekesnő a fiainak is szeretne példát mutatni sportos életmódjáv­al és azzal, hogy foglalkozi­k a lelki egyensúlyá­val.

– Azzal nem értek egyet, hogy egy pár éves gyereket napi szinten terheljünk edzésekkel, de fontosnak tartom, hogy már ebben a korban megszeress­ék a sportot. Sokszor csinálunk olyan programoka­t, ahol kipróbálha­tnak mindenféle mozgást. Szeretném bennük tudatosíta­ni, hogy mennyire fontos a testi és mentális egészség, és ehhez elengedhet­etlen a rendszeres mozgás – hangsúlyoz­ta.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary