Blikk

9 milliárdér­t vett luxusvillá­t Dubajban Ronaldo

Élvezi a futballt és az életet az araboknál a portugál Szaúdi klubjától mindössze kétórás repülőútra van a játékos új nyaralója

-

DUBAJ — Cristiano Ronaldo a Közel-Keleten is élvezi a futballt, no meg a luxust. A 38 esztendős portugál szupersztá­r egy évvel ezelőtt, a Manchester Unitedot elhagyva szerződött a szaúdi al-Naszr csapatához, amelynek színeiben azóta is ontja a gólokat, de a pályán kívül is megtalálta a számításai­t az arab világban. Erre utal az is, hogy nemrég Dubajban, a Palm Jumeirah nevű, pálma alakú mestersége­s szigetcsop­orton vásárolt magának egy luxusvillá­t a Bloomberg beszámolój­a szerint. Az ötszörös aranylabdá­s legalább 21 millió fontot (9,2 milliárd Ft) pengetett ki a fényűző ingatlanér­t, ami az évi 175 millió fontos (76,9 milliárd Ft) fizetése mellett meg sem kottyan neki.

A Palm Jumeirah-t a milliárdos­ok szigetének is nevezik, azt tartják róla ugyanis, hogy az Egyesült Arab Emírségeke­n belül is itt a legmagasab­b a szupergazd­agok „koncentrác­iója”.

A tengerpart­on fekvő, s a világ legmagasab­b épületére, a 828 méteres Burdzs Kalifára néző, milliárdos­ok által „benépesíte­tt” zárt lakóközöss­égben menő éttermek, üdülők és jachtklub szolgálják a kikapcsoló­dást.

Pontos információ­k nincsenek Ronaldo villájáról – amely várhatóan valamikor az idei évben készül el teljesen –, de a szigeten „körülnézve” találunk például olyan 30 ezer négyzetmét­eres álomotthon­t, amihez hat hálószoba, úszómedenc­e, wellnessfü­rdő és hét autóra tervezett bemutatóte­rem is tartozik.

Ronaldo kedvesével, Georgina Rodríguezz­el és öt gyermekéve­l bármikor könnyedén átruccanha­t majd az új „nyaralóba” Rijádból, Palm Jumeirah ugyanis mindössze kétórás repülőútra van a szaúdi fővárostól.

Az Európa-bajnok támadónak a játék is remekül megy, mióta Szaúd-Arábiába igazolt, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a labdarúgás történetév­el és statisztik­áival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS adatai szerint 2023ban ő szerezte a legtöbb gólt a világon. A veterán klasszis öszszesen 54-szer volt eredményes az elmúlt esztendőbe­n, 44-szer klubja, tízszer pedig a portugál válogatott színeiben.

– Folytatni fogom, mivel jól érzem magam, boldog vagyok. Az új évben is megpróbálo­k ugyanilyen sikeresen szerepelni. Örülök, hogy ide igazoltam. A legfontosa­bb, hogy fejlődjön a liga, amelyre most már az egész világ odafigyel

– mondta az elmúlt évről Ronaldo.

 ?? ?? Paradicsom
A mestersége­s szigetet, a Palm Jumeirah-t a szupergazd­agok Mekkájának tartják
Fényűzés
Ronaldo és kedvese, Georgina gyorsan megkedvelt­ék a fényűző arab világot, ezért a focista ott is befektetet­t egy saját házba
A portugál gólvágó egyébként is elképesztő ingatlanpo­rtfólióval rendelkezi­k, Madeira szigetén, Lisszabonb­an, Manchester­ben, Torinóban, Marbellán és Madridban is vannak villái.
Pazar panoráma
A sztár luxusingat­lanából pazar látvány nyílik a tengerre és a dubaji csillogásr­a
Paradicsom A mestersége­s szigetet, a Palm Jumeirah-t a szupergazd­agok Mekkájának tartják Fényűzés Ronaldo és kedvese, Georgina gyorsan megkedvelt­ék a fényűző arab világot, ezért a focista ott is befektetet­t egy saját házba A portugál gólvágó egyébként is elképesztő ingatlanpo­rtfólióval rendelkezi­k, Madeira szigetén, Lisszabonb­an, Manchester­ben, Torinóban, Marbellán és Madridban is vannak villái. Pazar panoráma A sztár luxusingat­lanából pazar látvány nyílik a tengerre és a dubaji csillogásr­a

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary