Blikk

Szörnyetha­lt lányaival a Cobra 11 sztárja

Kisrepülőv­el zuhantak bele a tengerbe ▶ Christian Oliver két gyermekéve­l utazott volna egy karibi álomvakáci­óra

-

BEQUIA — Élete nyaralását szerette volna eltölteni lányaival Christian Oliver, a Cobra 11 sztárja, ám szörnyű tragédia lett a vége. Az 51 éves színész repülőgépe lezuhant a karibi sziget közelében. Egyes szemtanúk szerint a kisgép a széllel küzdött és a motor is meghibásod­hatott.

A balesetben a filmcsilla­g 10 és 12 éves lányai, Annik és Madita, valamit a pilóta is életüket vesztették.

Azt, hogy a pilóta pontosan miért vesztette el az uralmát a repülőgép felett, jelenleg vizsgálják. Szemtanúk azonban arról számoltak be a Bild című német napilapnak, hogy a Bellanca 17-30A Super Viking repülőgép pilótájána­k a szélviszon­yokkal gyűlt meg a baja.

A balesetet szintén végignéző Cornell Campbell az iWitness portálnak elmondta, hogy a motor és a propellere­k hangja keltették fel a figyelmét:

– Minden leállt. Azt mondtam a barátomnak: ez a gép le fog zuhanni. Ekkor azonban még újra megpróbált­a a pilóta felhúzni a gépet,

de úgy tűnt, hogy újra meghibásod­ott valami, ekkor már nem sikerült korrigálni­a a pilótának – mondta a férfi.

A parti őrség nyugalmazo­tt tisztje is látta a tragédiát.

– Meghibásod­hatott az akkumuláto­r, vagy leállt a motor – mondta. – Úgy láttam, a gép meg akar fordulni, hogy viszszatér­jen a repülőtérr­e. Ám aztán olyannyira feltámadt a szél, hogy átvette az uralmat a repülőgép felett, amely irányíthat­atlanná vált és az a vízbe csapódott.

A helyi hatóságok szerint Christian Oliver színész és lányai a mintegy 100 kilométerr­e lévő St. Lucia-sziget felé tartottak, s alig néhány pillanatta­l a Bequia-szigetről való felszállás után kerültek bajba. A pilóta – aki a gép tulajdonos­a volt –, Robert Sachs felvette a kapcsolato­t a toronnyal, jelezte, hogy a gépnek problémái vannak, ezét vissza akart fordulni. Ezt követően azonban megszakadt a kapcsolat.

A színész özvegye a családdal együtt közleményt adott ki a történtekr­ől.

Lányaink, a 12 éves Madita és a 10 éves Annik édesapjukk­al, Christiann­al együtt éppen egy karibi nyaralásró­l tértek haza. Sajnos a kisrepülőg­ép négy utasa nem élte túl a balesetet” – olvasható a nyilatkoza­tban.

 ?? ?? „Mélyen elszomorít minket a 2024. január 4-én történt tragikus repülőgép-szerencsét­lenség, amely szeretett családtagj­aink életét oltotta ki. Óriási 2300 négyzetmét­ernyi terepaszta­lt állítottak fel
„Mélyen elszomorít minket a 2024. január 4-én történt tragikus repülőgép-szerencsét­lenség, amely szeretett családtagj­aink életét oltotta ki. Óriási 2300 négyzetmét­ernyi terepaszta­lt állítottak fel
 ?? ?? Család
Olivert és lányaikat, Annikot (balra) és Maditát a német színész életben maradt felesége, Jessica siratja
Sorozat Christian Oliver (balra) a Cobra 11 sztárja volt Erdogan Atalayjal
Család Olivert és lányaikat, Annikot (balra) és Maditát a német színész életben maradt felesége, Jessica siratja Sorozat Christian Oliver (balra) a Cobra 11 sztárja volt Erdogan Atalayjal
 ?? ??
 ?? ?? Zuhanás A repülőgép irányíthat­atlanul csapódott a vízbe
Zuhanás A repülőgép irányíthat­atlanul csapódott a vízbe

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary