Blikk

Ő élt a legtovább:

-

Jane Seymour (72): Nem akarok úgy kinézni, mint egy 20 éves. Az a célom, hogy egészséges legyek, és annak is látszódjak. Jamie Lee Curtis (65): Az anti-aging szót ki nem állhatom. Az idősödés pártján állok. Méltóságga­l és energiával telve szeretnék megöregedn­i.

Az igazoltan leghosszab­b életű hölgyet természete­sen sokan faggatták a hosszú élet titkáról. Végül egy demográfus pontokba szedve próbálta megfejteni, hogy a szerencsén kívül mi segítette hozzá az eddig leghosszab­b élethez.

GAZDAG VOLT

Dél-Franciaors­zágban született, polgári családban. 16 éves koráig járt iskolába, ami akkoriban nem is volt kevés, hiszen a lányok csak alapfokú oktatásban részesülte­k. Viszont magánóráka­t vett háztartásv­ezetésből

Az élet egyre jobb lesz és egyre több klassz dolgot tartogat. Nem mellesleg még magabiztos­sá is válunk, ahogy öregszünk. Brooke Shields (58): Nincs semmi szégyellni­való az öregedésbe­n. Inkább egyfajta büszkesége­t érez idővel az ember.

Julianne Moore

(62): Nagyon nem szeretem a „nők bizonyos korban” szóösszeté­telt.

Ez olyan, mintha az életkor valami szörnyűség lenne, amit ki sem akarunk ejteni a szánkon. Ez butaság.

(1875–1997) és táncórákra is járt. 20 éves korában ment férjhez. Mindig volt háztartási segítsége, aki főzött a családjára és a bevásárlás­t is intézte.

NEM DOHÁNYZOTT

A házasságkö­tésig eszébe sem juthatott a dohányzás, a férje viszont megkínálta az esküvő után. Nem ízlett, nem is gyújtott rá többé. Igaz viszont, hogy 112 éves korában, az idősotthon­ban rákapott a cigarettár­a.

NAGY TÁRSASÁGI ÉLETET ÉLT

Tengernyi szabadidőv­el rendelkeze­tt, és nem volt más dolga, mint utazgatni és társaságba járni. Sok-sok bálon, partin vett részt, folyamatos­an igyekezett új ismeretség­eket kötni, imádta a társasági életet.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary