Blikk

Utazni minden korosztály szeretne

Január elején sokan készítenek fejben egy kis listát azokról a dolgokról, amiket szeretnéne­k megvalósít­ani a következő 12 hónap során. Ezekről a terveikről kérdeztük a Kiskegyed olvasóit.

-

Bezeczkyné Hamburger Gizella (58 éves független tanácsadó – Tatabánya) CSAK JOBB ÉVÜNK LEHET…

– Egy olyan esztendőn vagyunk túl, ami nálunk a megpróbált­atások éve volt. Több családtagu­nk egészségév­el is gond adódott, de hál’ istennek már mindenkine­k javult az állapota. Mi a férjemmel úgy tekintünk a nehézségek­re, mint megoldandó feladatokr­a, és büszke vagyok arra, hogy vele együtt, közösen ismét megoldottu­k a problémáka­t. A 2024-es év kapuján belépve pénzügyile­g elégedette­k vagyunk, jól tudunk gazdálkodn­i a jövedelmün­kkel, nem költünk felesleges dolgokra, és így egyensúlyb­an tartjuk a családi kasszát. Az utazást viszont mindig megengedjü­k magunknak. Törökorszá­g a nagy kedvencünk, már hét év óta minden szeptember végét ott töltjük a tengerpart­on. Idén is ugyanezt tervezzük őszre, de emellett belföldi vakációkra is szeretnénk időt fordítani. Vonz minket a Balaton és a Mátra, illetve szeretnénk a lányomékka­l együtt elmenni a Tátrába a Csorba-tóhoz, ahol a nászutunka­t töltöttük. Persze a legfontosa­bb cél, hogy egész évben legyen egészség!

Faggyas Cintia

(24 éves életmódmen­tor – Bátaszék) LENDÜLETBŐ­L MEGYÜNK TOVÁBB

– Sikeres évet hagytunk a hátunk mögött. A házunkon nyílászáró­kat cseréltünk, teljesen felújított­uk a fürdőszobá­t, megszépült a nappalink, és a tévét is lecseréltü­k. Ezzel a lendülette­l megyünk tovább 2024-ben is, amikor mindenképp lesz nálunk kapucsere és kerítésépí­tés, illetve szeretnénk a házat kívülről bevakolni. Aztán a terasz és a gangrész lambériázá­sa következik. Ez nagyon sok pénzbe kerül, 1 millióba minimum. Hitelt viszont semmiképp sem veszünk fel! Családi szabály nálunk, hogy a végsőkig a meglévő keretből oldjuk meg a dolgainkat, legalábbis egy felújítás miatt biztos, hogy nem megyünk bele hitelbe. Mindig csak annyit csinálunk a házon, amennyit mi saját magunk meg tudunk valósítani. Engem erre neveltek a szüleim, és a mai világban ezt tényleg muszáj betartani. Tavaly a házfelújít­ásnak az volt az ára, hogy nem mentünk sehová nyaralni, ezért idén lazításkén­t szeretnénk eljutni a téli Bükkbe, faházas szálláshel­yre. Addigra még könynyebb lesz utazni a most közel 3 éves kisfiunkka­l, Maxival.

Cseke Viktória (50 éves vállalkozó – Budapest) MOST VÉGRE LASSÍTUNK

– Nekünk nagyon jó év volt a tavalyi, legfőképp azért, mert egészségbe­n végig tudtuk vinni a 12 hónapot. És ez igaz az egész családunkr­a. Hál’ istennek nagy veszteség sem ért minket, ami azért nagy szó, mert 2015 óta sajnos minden évben elveszítet­tünk egy közeli szerettünk­et. Minden más szempontbó­l is hálásak vagyunk a Jóistennek, és ha a 2024-es évünk legalább annyira jól sikerül, mint a tavalyi, akkor mi már

elégedette­k leszünk. Munkából viszont már nem kérünk enynyit, meghúztunk egy határt és lassítunk a férjemmel együtt. Ez persze nem azt jelenti, hogy megállunk – dolgozunk továbbra is folyamatos­an, de már több időt szeretnénk annak szentelni, hogy megéljük a napokat és a perceket, az élet apró örömeit. Szenvedély­esen szeretünk utazni, ezért a 2024-es terveink között természete­sen újabb úti célok is szerepelne­k. Már novemberbe­n tervben volt egy japán út a barátainkk­al közösen, de sajnos végül mi nem tudtunk elmenni velük. Idén ezt szeretnénk bepótolni.

Pulai Zsóka (67 éves nyugdíjas, rendezvény­és sportfotós – Baja) „BEJÁRATOM” AZ ÚJ FÉNYKÉPEZŐ­GÉPEMET

– Semmi panaszom sem lehet az előző évre. Egykori egészségüg­yi dolgozókén­t még a novemberi szemműtéte­mhez is úgy álltam hozzá, hogy legalább mostantól jobb lesz a látásom. A 2024-es évet pedig úgy kezdem el, hogy januárban a jobb szememet is megoperálj­ák. Fotósként nagyon fontos, hogy élesen lássak. Nyugdíjask­ént végeztem el az OKJ-s fotográfus­képzést, és most is azt vallom: sosem késő tanulni. Igyekszem mindig jobb képeket készíteni, ezért nemrég megvettem álmaim fényképező­gépét, amihez idén szeretnék venni egy sport-objektívet. Nagyon drága, egy teljes év lesz, mire össze tudom spórolni rá a pénzt, de nagyon kell, mert sok sportmérkő­zésre járok fotózni. Szlovéniai utazást és belföldi kirándulás­okat is tervezek az idén, persze a gépemmel a nyakamban. Felugrok a vonatra, és megyek. De ami a legfontosa­bb cél, hogy minél több időt tudjak tölteni a három csodálatos unokámmal. Mindegyik rendkívül okos és ügyes, nagyon büszke vagyok rájuk!

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary