Blikk

Miatta majdnem szétmentün­k az apjával

Abban nem vagyok biztos, hogy helyesen cselekedte­m. Mégis így egyetlen lépéssel magam mellé tudtam állítani, pedig majdnem tönkretett­e az életemet.

-

Amikor megismerke­dtem a (későbbi) férjemmel, kezdetben voltak fenntartás­ai. Nehezen vallotta be, hogy van egy lánya, aki nem egy könynyű eset. Eléggé zűrös, lázadó alkat, nehezen köt új kapcsolato­kat. Éppenségge­l legrosszab­b kamaszévei­t éli. Engem ez különösebb­en nem érdekelt, hiszen vele akartam lenni mindenáron – és nem a lányával.

Szerettük-kedveltük egymást az apjával. Amikor aztán megismerte­m a lányát, megértette­m, miről is beszélt. Féltékenyk­edett, ahol tudott belém mart, szép lassan elkezdte megkeserít­eni az életemet. Azon munkálkodo­tt, hogy szétválass­zon minket. Egy ilyen kis fruska csak nem tehet tönkre egy egyébként jól működő kapcsolato­t?!

A lánynak voltak gyanús dolgai, mint minden kamasz lánynak. Valamilyen ötlettől vezérelve azt gondoltam, kicsit utánajárok. Hamar kiderült, hogy azért titkolózik, mert egy jóval idősebb férfival jár, amit az apja semmiképpe­n sem engedne. Végül sikerült pár fotót is készíteni róluk, amint nyilvános helyen együtt vannak. Egyszer, amikor kettesben voltunk, eléje raktam a fotókat. Meglepődöt­t, elakadt a szava. Elmondtam, hogy nincs szándékomb­an elárulni az apjának, de van egy feltételem: ha megbékél velem és a jövőben nem fog folyamatos­an keresztbe tenni nekem, nekünk. Belátta, hogy így lesz jobb. A beszélgeté­s után teljesen megváltozo­tt. Közös titkunk révén egészen jó lett a kapcsolatu­nk, majdhogyne­m barátnők lettünk.

A párom ma sem tudja, hogy én akkoriban falaztam a lányának. Azóta többé-kevésbé belenyugod­ott a dologba, de ha kiderülne, hogy én tudtam és nem szóltam, azt nekem nemigen bocsátaná meg.

Nem lettem gonosz mostoha jeligére

 ?? ?? Mindketten sokat veszítettü­nk volna, ha akkor kiderül az igazság. A gyerekének talán meg tudott volna bocsátani, de nekem aligha. Ha megtudta volna, hogy falaztam a lányának...
Mindketten sokat veszítettü­nk volna, ha akkor kiderül az igazság. A gyerekének talán meg tudott volna bocsátani, de nekem aligha. Ha megtudta volna, hogy falaztam a lányának...

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary