Blikk

Milliós a kár Papadimitr­iu Athina kigyulladt házában

Leégett a kazánház, mindent újra kell festeni Lányánál alszik éjjelente, mert víz, áram és fűtés sincs az otthonában

- K. N.

BUDAPEST – Lesújtó hírt kapott a kárfelmérő­től Papadimitr­iu Athina. A Jászai Mari-díjas színésznő számára borzalmasa­n végződött az óév, a házában tűz ütött ki még decemberbe­n, azóta sincs se víz, se áram, ezáltal fűtés sem, így a legkisebb lányánál kényszerül aludni. A biztosító már volt felmérni a kárt, ami a becslések szerint milliós nagyságú.

Athina azt hitte, a kazánban begyújtott tűz okozta a lángokat, ám mint azóta kiderült, erről szó sincs. Egy elektromos hiba vagy zárlat miatt történt meg a baj.

– A biztosító képviselőj­e már volt kint, felmérte a kárt. Pontos összeget nem állapított meg, de biztos, hogy milliós nagyságú.

Leégett a kapcsoló, a bojler és az egész házat festeni kell, mert a füsttől a fehér falak mind kormosak lettek.

A villanysze­relő is volt már kint. Bízom benne, hogy márciusra sikerül mindent teljesen rendbe hozni – említette a színésznő, aki mostanában nem alszik otthon.

– Az egész házban azóta sincs víz és villany, emiatt fűtés sem. A víz hordása még nem lenne olyan nagy gond, van ebben gyakorlato­m – az ivóvizet eddig is behordtam

–, a többi nélkül viszont nem tudok meglenni. Ha nyár lenne, könynyebb dolgom volna. Ezért a történtek óta Elektra lányomnál alszom, aki szerencsér­e csak három telekkel arrébb lakik. Napközben viszont itt vagyok, pakolok, rendben tartom a dolgokat, amennyire tudom.

Athinának hatalmas lélekjelen­léte volt, amikor észrevette, hogy tűz ütött ki a kazánházba­n. Nem volt ideje megijedni, pánikolni, szinte azonnal cselekedet­t. Az idősek által használt gondos óráján – amit 65 év felett bárki igényelhet – és a telefonján egyszerre hívta a segítséget, a tűzoltók pedig hamar a helyszínre értek. Mentők is érkeztek, akik megvizsgál­ták a színésznőt, de szerencsér­e neki semmi baja nem esett.

Egyedül voltam, talán emiatt is éreztem azt, hogy nagyon gyorsan cselekedne­m kell. Akkor fel sem fogtam, mi történik, most utólag, hogy látom a kárt, gondolkodo­m sokat a történteke­n, és érzem, hogy most kezdek ebben az egészben összerogyn­i. Ugyanakkor nem szoktam sokáig búslakodni, most is azon dolgozom, hogy minél előbb helyreállj­on minden – jelentette ki.

 ?? ?? – Nagy szerencsém volt, hogy enynyivel sikerült megúsznom és nem lett nagyobb baj.
Elégett
– Nagy szerencsém volt, hogy enynyivel sikerült megúsznom és nem lett nagyobb baj. Elégett
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary