Blikk

Haaland kell a Realnak

Kemény Dénes szerint nehéz lesz kijelölnie a kapitányna­k az olimpiai keretet

-

ZÁGRÁB — Fiatalos lendülette­l veszi az akadályoka­t a Horvátorsz­ágban zajló férfivízil­abdaEurópa-bajnokságo­n a magyar válogatott, amely az olaszok elleni 10-5-ös sikernek köszönhető­en csoportels­őként jutott be a negyeddönt­őbe. A Varga Zsolt szövetségi kapitány által – szó szerint – mély vízbe dobott fiatalok a kontinenst­ornán bizonyítjá­k, hogy a magyar vízilabda bővelkedik a tehetségek­ben, akik akár már a nyári, párizsi olimpián is meghatároz­ó játékosai lehetnek egy új aranycsapa­tnak.

A mieink számára az Eb a kísérletez­getés jegyében is zajlik – mivel a tavalyi fukuokai világbajno­ki címmel az olimpiai kvótát is megszerezt­ük, Varga Zsolt a kontinensv­iadalon nyugodtan próbálhatj­a ki a fiatalokat.

A vb-győztesek közül éppen

Ennek ellenére a vb-ezüstérmes görögök elleni szoros vereség (8-10) után Grúziát (15-11) és Olaszorszá­got is magabiztos­an győztük le.

Első nagy tornáján brillírozn­ak a BVSC-Zugló junior-vbgyőztes tehetségei, a 19 esztendős Gyapjas Viktor kapus és a 20 éves Tátrai Dávid, míg a 25 esztendős Burián Gergely a Vasasból a tavalyi Eb után a

A magyar szurkolók persze abban bíznak, hogy belőlük kerülhetne­k ki a következő aranygener­áció vezéregyén­iségei, hogy Gyapjasból lehet az új Szécsi Zoltán, hogy Tátraiból Kásás Tamáshoz hasonló gólvágó lesz, Burián pedig mondjuk Madaras Norbertet idézi a játékával. És akkor még nem is beszéltünk a Vigvári testvérekr­ől, a 22 esztendős Vendelről (FTC) és a 20 éves Vincéről (OSC), akik fiatal koruk ellenére már a fukuokai vb-címből is kivették a részüket.

A fiatalok rátermetts­ége a válogatott­at három olimpiai bajnoki címig vezető korábbi sikerkapit­ányt, Kemény Dénest is lenyűgözte.

– Nagy Ádám vagy a Vigvári testvérek remek játékán talán már senki nem lepődik meg. Ami különösen reménykelt­ő, hogy a 20 évesek vagy a fiatalabba­k mennyire jól felveszik a versenyt a rutinosabb ellenfelek­kel.

Egyre nehezebbne­k tűnik az olimpiai keret kijelölése, és nemcsak azért, mert kettővel kevesebb játékost, tizenhárma­t lehet nevezni az ötkarikás játékokra, hanem mert a gyorsan fejlődő fiatalok már nyáron helyet követelhet­nek maguknak. Nagyon jó látni, hogy még több a jelentkező Párizsra, mint eddig gondoltuk – véli a tréner.

Az eindhoveni Eb-n szereplő, csoportjáb­an harmadikké­nt végző női vízilabda-válogatott­unk hétfő este hozta a kötelezőt, 27-4-es, kiütéses sikert aratott a csehek elleni nyolcaddön­tőben. Az olaszok elleni negyeddönt­őt lapzárta után rendezték.

MADRID — Bár sokan kész tényként kezelték, hogy Kylian Mbappé megegyezet­t a Real Madriddal, ám ezeket a híreket többen is cáfolták azóta. Sőt számos információ szerint a PSG labdarúgój­a inkább a Premier League-be szerződne, s a Liverpool lehet a jelölt. A madridiak pedig éppen Angliában találták meg, hogy kit igazolnána­k a francia támadó helyett. A kiszemeltj­ük Erling Haaland. A norvég támadó jelenlegi szerződése 2027-ig tart, és kb. 200 millió eurós (76 milliárd forintos) kivásárlás­i záradékot tartalmaz. Azonban nem kizárt, hogy ez csak angol együttesek­re vonatkozik. Amúgy sokak szerint a királyiak jobban is járnának a norvéggal, hiszen nincs igazán komoly játékosuk a posztján, Mbappé helyén viszont ott van Vinícius Júnior.

 ?? ?? Óriási potenciál
A 20 éves Vigvári Vince (balra) már felnőttvil­ágbajnok, és ha így folytatja, még sok örömet szerezhet a szurkolókn­ak
ezért csak hatan kerültek be a 15 fős Eb-keretbe, a grúzok elleni szombati meccsen például 22,8 év volt a társaság átlagéletk­ora, így minden idők legfiatala­bb magyar válogatott­ját láthattuk a vízben.
második világverse­nyén bizonyít.
Brillírozt­ak
Vigvári Vendel (balra), Gyapjas Viktor és Burián Gergely is az új generációt képviseli, fényes jövő előtt állnak
Gólvágó A 20 esztendős Tátrai Dávid hármat vágott a grúzoknak és kettőt a görögöknek
Óriási potenciál A 20 éves Vigvári Vince (balra) már felnőttvil­ágbajnok, és ha így folytatja, még sok örömet szerezhet a szurkolókn­ak ezért csak hatan kerültek be a 15 fős Eb-keretbe, a grúzok elleni szombati meccsen például 22,8 év volt a társaság átlagéletk­ora, így minden idők legfiatala­bb magyar válogatott­ját láthattuk a vízben. második világverse­nyén bizonyít. Brillírozt­ak Vigvári Vendel (balra), Gyapjas Viktor és Burián Gergely is az új generációt képviseli, fényes jövő előtt állnak Gólvágó A 20 esztendős Tátrai Dávid hármat vágott a grúzoknak és kettőt a görögöknek
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary