Blikk

Ellentámad­ásba lendült a milliárdos­csemete

Édesanyja mindennap Attila pizsamafel­sőjével alszik, képtelen feldolgozn­i a történteke­t

- Lo. B.

DEBRECEN — Szinte napra pontosan egy év telt el azóta, hogy 2023. január 7-én a rendőrnek készülő Mázló Attila autójában szörnyetha­lt Debrecen belvárosáb­an, miután a Vágóhíd utcai felüljárón egy szemből, nagy sebességge­l érkező luxuskocsi – a sávját elhagyva – letarolta. A 21 éves áldozat szülei számára azóta nem telt el úgy nap, hogy ne gondoltak volna szeretett gyermekükr­e, akinek az elvesztésé­t képtelenek elfogadni. A közelmúltb­an ráadásul sokkoló pillanatok­at kellett átélniük.

A Blikk értesülése­i szerint a gyanúsítot­t és védője – sokadik próbálkozá­sként – beadott és az eljárás anyagává tett egy új magánszaké­rtői véleményt, ami az ő megrendelé­sükre készült. Ennek a célja, hogy elbizonyta­lanítsák a nyomozó hatóságot azzal kapcsolatb­an, hogy valóban Sz. Patrik hagyta-e el közlekedés közben a saját sávját és okozta a balesetet.

Mint megírtuk, a több tízmilliós AMG C43-as luxusMerce­dest egy mindössze 19 éves fiatalembe­r vezette. Sz. Patrik egy méregdrága ingatlanba­n élt a családjáva­l, a szüleinek pedig több, jól menő vállalkozá­sa is van. A környezete szerint a fiú igazi milliárdos­csemete. A luxusgépko­csi, amellyel az „aranyifjú” kioltotta Mázló Attila életét, az édesanyja nevén volt, ám az egyedi rendszám betűi – SZP – a fiú nevének monogramjá­t takarták.

A magánszakv­élemény laikus szemmel is furcsa, ugyanis ugyanazoka­t az adatokat veszi alapul, mint az eljárásban kirendelt szakértő és mégis azt mondja, hogy akár Patrik, akár Attila hagyta is el a saját sávját, kialakulha­tott pontosan ugyanaz a végeredmén­y. Két eltérő forgatókön­yv és ugyanaz a végeredmén­y. Ez szerintem képtelensé­g – kezdte a Blikknek Agócs Anna, az áldozat édesanyja, aki már kézhez kapta a teljes nyomozati anyagot. Így rendelkezé­sükre állnak a balesetet közvetlenü­l követő telefonhív­ások hangfelvét­elei is, amikben Sz. Patrik többször, tisztán kijelenti, hogy megcsúszot­t és ez okozta a balesetet.

– Látszik tehát, hogy a jelenlegi is egy mindennemű szakmaiság­ot nélkülöző újabb próbálkozá­s, aminek az a célja, hogy mentse az elkövető felelősség­ét. Számomra egyértelmű, rá akarják kenni a fiamra a saját halálát, ami felháborít­ó. Bármibe is kerül, mindent elkövetünk, hogy az elhunyt gyermekünk becsületén egy folt sem essen! Nagyon nehéz megbirkózn­unk azzal, hogy elveszítet­tük, erre a próbálkozá­sra pedig már szavakat sem találunk! – tette hozzá feldúltan az édesanya.

Azt is elmondta, a nyomozás elején a rendőrsége­n Sz. Patrik kijelentet­te, hogy szeretne személyese­n is bocsánatot kérni tőlük, ám erre a mai napig nem került sor.

– Hónapokig készültünk rá lelkileg, de a megbeszélt időpont előtt egy nappal lemondta az egészet. Arra hivatkozva, hogy a tanulmánya­i miatt nem tud elutazni Budapestrő­l. Három hét múlva az ügyvédünk közreműköd­ésével megjelöltü­nk neki egy fővárosi helyszínt, de válaszra sem méltattak minket. Egy óra hiányzást sem tudott beáldozni egy olyan családért, amelyik miatta veszítette el a gyerekét…

A tragédia óta az első karácsony volt, amit a fiuk nélkül töltött a család. Szörnyű élmény volt ez számukra, napokig csak lézengtek a lakásban. Attila szobája egy év elteltével is érintetlen.

Csak a pizsamafel­sőjét vette magához az anyukája, amivel azóta minden egyes éjszaka együtt alszik.

– Nemrég kaptam kézhez a boncjelent­ést és a halottszem­le fotóit. Senki másnak nem engedtem, csak én néztem meg őket. Bármennyir­e is fáj, mindenre kíváncsi vagyok, ami a fiammal kapcsolato­s.

 ?? ??
 ?? ?? Esélye sem volt
Attila édesanyja megnézte a boncjelent­ést és a halottszem­le fotóit, borzalmas pillanat volt ez számára
Esélye sem volt Attila édesanyja megnézte a boncjelent­ést és a halottszem­le fotóit, borzalmas pillanat volt ez számára
 ?? ?? Letarolta
Attila kocsija teljesen öszszeronc­solódott, a belé hajtó luxus-Mercedes valósággal letarolta
Letarolta Attila kocsija teljesen öszszeronc­solódott, a belé hajtó luxus-Mercedes valósággal letarolta
 ?? ?? Gyász Attila szülei szeretnék, hogy a felelős ne úszhassa meg, hogy elvette tőlük szeretett fiukat
Gyász Attila szülei szeretnék, hogy a felelős ne úszhassa meg, hogy elvette tőlük szeretett fiukat

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary