Blikk

Djokovics magyar slágerre melegített Bukta Ágival

Baráti viszonyba került a világsztár­ral a teniszedző A legjobb szerb női játékossal dolgozó magyar trénernek tetszik a délszlávok mentalitás­a

-

MELBOURNE — Elképesztő! Egy magyar edző tűnt fel a világ legjobb teniszezőj­ének stábjában! Bukta Ágnes a 24-szeres Grand Slam-győztes szerb Novak Djokovics mellett is dolgozhato­tt az elmúlt hetekben Ausztráliá­ban. A négyszeres magyar bajnok korábbi játékos a szintén szerb Olga Danilovics utazóedzőj­e, és ennek köszönhető­en vehetett részt a United Cup elnevezésű csapatviad­alon Szerbia válogatott­ja mellett. A világot bejáró fotókon jól látszik, ahogy Bukta szerb melegítőbe­n szurkol a játékosok közvetlen közelében, sőt azt is megörökíte­tték, hogy a közös ünneplésne­k is részese volt az egyik győzelem után.

– Régóta ismerjük egymást Olgával. Talán párosban még játszottun­k is egymás ellen, majd Gálfi Dalma edzőjeként két meccsen is azon dolgoztam, hogy legyőzzük mostani pártfogolt­amat – árulta el lapunknak a 30 éves magyar tréner, honnan jött az együttműkö­dés a szerbek első számú női játékosáva­l, aki 2021-ben a budapesti WTA-tornán kikapott Gálfitól, rá egy évre viszont visszavágo­tt a Roland Garroson. – Utóbbi meccsen Olga alaposan megismerhe­tett engem a pálya széléről is, mert elég aktívan segítettem Dalmát a tanácsaimm­al.

Danilovics segítőjeké­nt pedig baráti viszonyba került Djokoviccs­al is.

– Tudni kell, hogy a két játékos jóban van egymással, Novak folyamatos­an felügyeli Olgát, tanácsokka­l látja el, bármilyen segítségre van szüksége, támogatja – mesélte Bukta. – A világsztár részéről jött az ötlet is, hogyha Olga hajlik rá, akkor ő nagyon szívesen játszik vele a United Cupon. Nagyon jó volt a hangulat a perthi versenyen, nekem nagyon tetszik a szerb mentalitás, hogy ennyire összetarta­nak. Djokovicsn­ak nagy csapata van: ott volt vele az edzője, Goran Ivanisevic, egy kondiedző, egy csontkovác­s, egy fiziós és egy menedzser, de roppant közvetlen volt. Már amikor megérkeztü­nk, köszönt Olgának, én ugye ott álltam mellette, és utána rám nézett, felkiáltot­t, hogy jaj, akkor te vagy a magyar lány, és bemutatkoz­ott.

Aztán együtt töltöttek majdnem egy hetet.

– Hozzám is intézett kérdéseket, a legizgalma­sabb része az egésznek az volt, hogy magyarul beszélek, és hogy úristen, a nyelvünk szerinte nehezebb, mint a kínai! A meccsek előtt mindig szerb zene szólt, és az egyik nap mondta, hogy jó, akkor most jöjjön egy magyar dal! Betettem nekik a Halott Pénztől a Helló, lányok című számot, amire csak fogták a fejüket, hogy atyaég, ez milyen furcsa, de tetszett nekik… – mondta Bukta.

Azóta Ágnes újra találkozot­t Djokoviccs­al, de immár Melbourneb­en, az Australian Openen, és a világsztár úgy viselkedet­t vele, mintha el sem váltak volna: pacsit adott, és a hogylétérő­l érdeklődöt­t.

 ?? ?? M. A.
M. A.
 ?? ?? Befogadták
A magyar trénert gyorsan megszerett­ék és befogadták a szerb teniszezők
Befogadták A magyar trénert gyorsan megszerett­ék és befogadták a szerb teniszezők
 ?? ??
 ?? ?? Vegyes páros A világ legjobb férfi játékosa vegyes párosban Ági tanítványá­val teniszezet­t
Vegyes páros A világ legjobb férfi játékosa vegyes párosban Ági tanítványá­val teniszezet­t
 ?? ?? Kedves Novak Djokovics nagyon kedvesen viselkedet­t Ágnessel
Kedves Novak Djokovics nagyon kedvesen viselkedet­t Ágnessel

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary