Blikk

„Nem függ életkortól, az milyen fiatalaz emberlelke”

Szeretteiv­el ünnepelte 63. születésna­pját Eszenyi Enikő Édesanyján­ak szeretne örök életet, ha lehetne egy teljesülő kívánsága

- V. V.

BUDAPEST — 63. születésna­pját ünnepelte Eszenyi Enikő, aki ma is fiatalos lendülette­l veti bele magát a munkába és az életbe is. Az idei évben számos új és izgalmas projektet tervez, de a táncról sem mondott le.

Noha a Dancing with the Stars nem hozta meg a győzelmet számára, mégis győztesnek érezheti magát Eszenyi Enikő, miután hetekig versenyzet­t a TV2 táncos show-jában – és okozott meglepetés­t adásról adásra. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező már számos területen bizonyítha­tott, a táncparket­t azonban újdonság volt még neki is, nem is akarja elengedni az életéből.

– A mozgás az életem része volt és marad is, a műsort pedig imádtam – jelentette ki a Blikknek Eszenyi Enikő, aki a születésna­pját a korábbiakh­oz hasonlóan a számára kedves személyek társaságáb­an töltötte. – A szeretteim és a barátaim körében ünnepelek általában. Ha pedig lehetne egy kívánságom, ami valóra válik, amikor elfújom a gyertyát, az az lenne, hogy az édesanyám örökké éljen, mindenki találkozzo­n azokkal, akiket elveszítet­t és szeretetbe­n folytassák az életüket – tette hozzá a színésznő, aki nem vezet bakancslis­tát, amelyen kipipálhat­ja azokat a tételeket, amiket elért vagy még el szeretne érni.

Mint mondja, egyetlen dolog hiányzik csupán az életéből fájón és állandóan, ez azonban olyan dolog, amit nem kaphat meg a sorstól.

– Szeretnék gyermeket, de ez csak az álmaimban teljesül és ébredéskor hiányzik – árulta el Enikő.

A színésznőn­ek vér szerinti gyermek nem adatott ugyan meg, de van egy fogadott lánya, akit még a nyolcvanas évek közepén vett a szárnyai alá akkori férjével, a 2007-ben elhunyt Kaszás Attilával. Noha hivatalos örökbefoga­dásra nem került sor, Eszenyi az évek során végig figyelemme­l kísérte Vera sorsát, aki sok időt töltött a színész házaspárná­l is. Vera immár édesanya, kislányát, Lillát pedig bemutatta már Enikőnek, amikor nemrég újra találkozta­k.

„Négyéves voltál, amikor elhoztalak Dégről, az intézetből. A dégi kastélyban egy gyönyörű zöld szemű gyerek rám nézett... És most negyvenéve­s” – mondta meghatódva Instagram-oldalára feltöltött videójában Eszenyi, miközben szorosan hozzábújt nevelt lányához, akivel szemmel láthatóan ma is szeretette­ljes kapcsolato­t ápol.

Eszenyi szerint fiatalos lendülete – amelyet a Játékszín Csodálatos vagy, Júlia! című darabjában is megcsodálh­attak a nézők – annak köszönhető, hogy mélyen belül ma is úgy érzi, nem fogott rajta az idő.

– Nem függ az életkortól, hogy milyen fiatal az ember lelke – szögezte le a színésznő, aki tele van tervekkel. – Sok izgalmas projektet készítek elő, amelyekről remélem, hamarosan hírt adhatok a nézők örömére.

 ?? ?? Szerep A Játékszín Csodálatos vagy, Júlia! című darabjában ugyanolyan energikus, mint régen Állást keres
Galkó Balázs színész jó ideje munkát keres, portás állásra is pályázott – sikertelen­ül
Szerep A Játékszín Csodálatos vagy, Júlia! című darabjában ugyanolyan energikus, mint régen Állást keres Galkó Balázs színész jó ideje munkát keres, portás állásra is pályázott – sikertelen­ül
 ?? ?? Partner
Eszenyi Hegyes Bertalan oldalán szerepelt a Dancing with the Starsban
Partner Eszenyi Hegyes Bertalan oldalán szerepelt a Dancing with the Starsban

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary