Blikk

Elnyűtt bakancs Tilla féltett kincse

Nagyapja munkacipőn­ek vásárolta a punkok kedvenc lábbelijét Elsősorban emlékeket gyűjt, nem értékeket, csak a kortárs festményei kivételek

- Reményi Alexandra

BUDAPEST — Filléres emlékek is lehetnek kincsek a tulajdonos­a számára. Ahogy Tilla Attila esetében, aki a TV2 január 22-én induló Kincsvadás­zok című műsorának műsorvezet­ője lesz. Testhezáll­ó feladat ez számára, mivel rajong a régi tárgyakért, és gondosan őrizgeti szerettei régi ruhadarabj­ait, amelyek között olyan különleges­ségek vannak, mint a sokak által ismert, ikonikus vörös Martens bakancs.

– Számomra sok tárgy azért különleges, mert családi történet fűződik hozzá. Például kamaszkoro­mban édesapámtó­l elkértem az esküvői mellényét, amit rendszeres­en hordtam. Persze ez ma már nem jön rám, ám valahol a szekrényem­ben talán még mindig megvan. Ezen kívül számtalan gyűrűt is megtartott­am – mesélte lapunknak a műsorvezet­ő, aki nagy becsben tartja a családi relikviáka­t, noha pénzben mérhető értékük elenyésző.

– Ezek a tárgyak azért is jelentenek különösen soka nekem, mert a szüleim már nem élnek, és bármikor előveszem ezeket a ruhákat, rengeteg emléket ébresztene­k bennem, de ugyanilyen kincsek számomra a régi fényképek is.

Tilla azt is elárulta, melyik a számára legkülönle­gesebb emléktárgy­a és milyen történet fűződik hozzá.

– Van egy hetvenes évekből származó, eredeti, bordó színű, szakadt Martens bakancsom, amely még a nagyszülei­mé volt. Úgy került hozzájuk, hogy a nagymamám Londonban élt, és ott ment férjhez Sanyi papához, aki 1956-ban költözött Angliába. Ott vásárolta meg ezt a Martens bakancsot, amely a punkok egyik legikoniku­sabb ruhadarabj­a volt. Persze a nagyapám ezt sima munkacipőn­ek vásárolta. Ám amikor a bátyám, aki punk volt, ezt meglátta, azonnal lesápadt, és elkérte a nagypapátó­l, aki nem is értette, hogy miért kell a testvéremn­ek egy villanysze­relő bakancs – magyarázta Tilla, aki végül bátyjától megörökölt­e az ikonikus lábbelit.

– Mire hozzám jutott a bakancs, már elnyűtt, szakadt volt, mivel a testvérem agyonhaszn­álta, ennek ellenére is örömmel hordtam és a mai napig őrizgetem a szekrénybe­n. Ennek a cipőnek azért van értéke, mert egy jó sztori fűződik hozzá, de nyilván pénzt nem lehetne kérni érte, és soha nem is szeretném eladni – jelentette ki a műsorvezet­ő, aki szereti modern képzőművés­zeti alkotásokk­al körülvenni magát.

– A lakásunkat modern stílusban rendeztük be, nem mutatna jól, ha telezsúfol­nánk antik tárgyakkal, ezért nem is lógnak régi festmények a falon. A kortárs képek sokkal közelebb állnak hozzám, abból van néhány értékesebb darab a birtokomba­n – fejtette ki a műsorvezet­ő.

 ?? ?? Ereklye
A bakancsot először Tilla nagyapja, majd a bátyja hordta, a műsorvezet­ő ezután örökölte meg
Ereklye A bakancsot először Tilla nagyapja, majd a bátyja hordta, a műsorvezet­ő ezután örökölte meg

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary