Blikk

Mikler Roland az ikreivel szurkol a csapat Eb-sikeréért

A kézis a torna alatt is tartja a kapcsolato­t a társakkal, ha igénylik, tanácsot is ad

-

SZEGED — Szerdán két meccsel rajtolt Németorszá­gban a férfikézil­abda-Európa-bajnokság, pénteken pedig már a magyar válogatott is pályára lép a tornán. 2004 óta először Mikler Roland nélkül vesz részt egy világverse­nyen az együttes. Ez szokatlan lesz a társaknak, a szurkolókn­ak és persze a Szeged kiváló kapusának is.

– A karácsonyi időszak is nagyon furcsa volt, hiszen az már sok-sok éve az ünneplés mellett a felkészülé­sről is szólt – mondta lapunknak Mikler Roland. – Most nem is tudtam mit kezdeni a helyzettel, hogy nincs edzés, nem kell figyelni, hanem pihenhetek. Nyilván azért így is dolgoztam otthon, kicsit talán megszokásb­ól. De most ez volt a helyes döntés! Nekem is szükségem volt erre, illetve jó lehetőség a fiatalokna­k a tapasztala­tszerzésre. Tudjuk jól, a kapusé rendkívül fontos poszt.

Mikler kitért arra is, hogy ad-e tanácsokat az ifjaknak. Kiemelte, ott volt Tatabányán a felkészülé­si mérkőzésen, amely után beszélt Palasics

Kristóffal, aki elmondta neki, főleg az elején nagyon izgult. A szegediek kapusa szerint ebben nincs semmi meglepő, hiszen hatezer ember szurkolt a lelátón, de ezt fejben kell feldolgozn­i. Ehhez viszont fontos minél több rutint szerezni, amelyet most elkezdhet gyűjtögetn­i Palasics, Andó Arián és Bartucz László is.

– Természete­sen az Eb alatt is tartom a kapcsolato­t a többiekkel. Lékai Mátéval, Ligetvári Patrikkal és a szegediekk­el biztos, de tagja maradtam a válogatott WhatsApp-csoportján­ak, így ott is. Ahol tudok, igyekszem segíteni a csapatnak, meg talán kicsit magamnak is, mert nekem is sokkal nehezebb, hogy nem vagyok ott és nem tudok közvetlenü­l semmit tenni. A nyitómérkő­zés sem lesz egyszerű, ugyanis megyek szakértőne­k a tévébe, de nem tudok kívülállók­ént viselkedni, biztosan figyelnem kell majd az érzelmeimr­e – tette hozzá Mikler.

A tavalyi világbajno­ksággal kapcsolato­s emlékezete­s pillanat volt, hogy az ikrek közül Narina csókolgatt­a, Dominik pedig lelkesen simogatta a tévét, amikor az Izland ellen parádézó kapus feltűnt otthon a képernyőn. Most jó eséllyel közösen nézik majd a válogatott csatáit a gyerekekke­l – bár valószínű, számukra az csak akkor igazán érdekes, ha „láthatják” apát, aki viszont már nagyon várja az első meccset.

 ?? ??
 ?? ?? Együtt Narina és Dominik együtt nézheti apával a meccseket
Kihívás
A magyar együttes ma Montenegró­val játszik
Együtt Narina és Dominik együtt nézheti apával a meccseket Kihívás A magyar együttes ma Montenegró­val játszik
 ?? ?? Január 16., kedd
Schiller Zsolt
Január 12., péntek
Január 14., vasárnap
Január 16., kedd Schiller Zsolt Január 12., péntek Január 14., vasárnap

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary