Blikk

Szalai egy nap alatt döntött

- Sportal.hu

LAUSANNE — Bő egy hete még úgy volt, Kecskeméte­n tölti a tavaszt, változott a helyzet. Szalai Gábornak gyorsan kellett döntenie, elhagyja-e szülőváros­át. A 23 esztendős, válogatott kerettag védő elköszönt imádott klubjától, s a svájci Lausanne labdarúgój­a lett, hétfőn kezdőként debütált az FC Andorra elleni felkészülé­si meccsen (0-1).

– Csütörtök délelőtt még abban a hitben voltam, hogy Kecskeméte­n töltöm a tavaszt, az események délután pörögtek fel. Miután befutott a megkeresés, gyorsan kellett dönteni, pénteken már Svájcba utaztam menedzsere­m, Paunoch Péter társaságáb­an – mesélte a sportal.hu-nak a hátvéd, aki négy és fél évre írt alá.

Hihetetlen, de három esztendeje ilyenkor még az NB III tavaszi idényére készült a KTE-vel.

– Hála égnek, az utóbbi években csodásan alakult a karrierem, fokozatosa­n jutottam előre, a harmadoszt­ály után a második vonal következet­t, aztán az NB I, ahol újoncként ezüstérmes­ként zártunk. Közben Marco Rossitól is meghívót kaptam, és bár a kerettagsá­gnál tovább még nem jutottam, már az is boldoggá tett. Persze ennyivel nem szabad megelégedn­em, mindent megteszek, hogy előbb-utóbb magamra ölthessem a címeres mezt. S tessék, most itt vagyok a svájci élvonal egyik nagy múltú csapatánál, kijelenthe­tem, hogy megint léptem egyet felfelé. Talán az én esetem példa lehet sok játékosnak: futballozz­on bármilyen szinten valaki, sok munkával, kitartássa­l és hittel messzire lehet jutni – magyarázta Szalai.

RÓMA — Megint nem múlt el balhé nélkül az olasz főváros két sztárcsapa­ta, az SS Lazio és az AS Roma találkozój­a. A futballder­bi ezúttal az Olasz Kupa negyeddönt­őjében jött létre a szokásos helyszínen, a Stadio Olimpicóba­n, és az ultrák annyi pirotechni­kai eszközt elhasznált­ak, amennyivel nálunk tűzijátéko­t lehetne rendezni augusztus 20-án. Ám ez sem volt elég, a két tábor szünet nélkül szidta a másikat – és ez csak a felvezetés volt a meccs előtt.

Az AS Roma bosszankod­hatott a találkozó miatt, hiszen játékosát, Edoardo Bovét a mérkőzés közben egy palackkal dobták meg,

ráadásul a csapata kikapott 1-0-ra.

– Elítélek minden erőszakos cselekmény­t, de azt kell üzennem a pályán lévő sportolókn­ak, hogy jó példát kell mutatniuk akkor is, ha nehéz mecscsekrő­l van szó. Még akkor is, ha olyan meccsről van szó, mint a derbi, amely mindig feszültség­ekkel teli. Ugyanez vonatkozik a politikuso­kra is, a szórakozta­tóiparban dolgozókra is, az ismert embereknek nagy a felelősség­ük: példát kell mutatniuk minden polgárnak – mondta Antonio Tajani olasz minisztere­lnök-helyettes, akinek Róma a szülőváros­a.

A botránynak vélhetően komoly következmé­nyei lesznek az olasz labdarúgó-szövetségb­en.

 ?? ?? Találat
A római Edoardo Bovét palackkal találták el, szerencsér­e nem esett baja
Tüzes csata
A szurkolótá­borok fáklyákkal is dobálóztak
Találat A római Edoardo Bovét palackkal találták el, szerencsér­e nem esett baja Tüzes csata A szurkolótá­borok fáklyákkal is dobálóztak
 ?? ??
 ?? ?? Légiós Csütörtökö­n keresték, pénteken már utazott Szalai Lausanne-ba
Légiós Csütörtökö­n keresték, pénteken már utazott Szalai Lausanne-ba

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary