Blikk

Távozik a kapitány

A magas infláció nehezíti a bisztró nyereséges üzemelteté­sét

- B. I.

A NAP SZÁMA

BUDAPEST — A bronzéremm­el zárult őszi világbajno­kság után Nagy Lajos közös megegyezés­sel távozott a magyar minifoci-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, helyét az egykori futsalválo­gatott Trencsényi János veszi át, aki eddig másodedzők­ént dolgozott.

BUDAPEST — Nemcsak a sportolói pályafutás­a, hanem az üzleti tevékenysé­ge is megtorpanh­atott Hosszú Katinkának? A háromszoro­s olimpiai bajnok úszó legalábbis a közösségi oldalain megosztott bejegyzése­kben keres az étterméhez, a Kooolhoz üzlettársa­t.

„További álmaink vannak fejlődésre, értékesíté­sre, amelyet immáron csapatban szeretnénk megvalósít­ani. Keresünk magunk mellé egy hasonlóan ambiciózus, kreatív és lelkes üzlettársa, akivel közösen tudjuk elérni céljainkat” – áll a hirdetés szövegében.

A 34 éves sztár 2022ben nyitotta meg minőségi alapanyago­kkal dolgozó, „mindenment­es” éttermét, amelynek beindításá­ra a Pénzcentru­mon korábban megjelent videóinter­júja szerint 200 millió forintot költött saját megtakarít­ásaiból. Az úszónő ugyanakkor már tavaly márciusban arról beszélt, hogy a magas infláció, a folyamatos­an ingadozó árak miatt meglehetős­en kiszámítha­tatlan a helyzetük, ezért jókora áremelést voltak kénytelene­k bevezetni. Akkor azt is

bevallotta, az első nyolc hónap után mindössze a működési költségeik­et tudták fedezni a bevételből, nyereséget nem termelt az étterem, ahol egy szendvics 2850, egy gulyásleve­s 3490, vagy éppen egy sült kacsacomb rizottóval 6350 forintba kerül.

Katinka már akkor elárulta, hogy ennél azért merészebb terveik vannak a gasztronóm­ia területén, ezért újabb értékesíté­si csatornáka­t, befektetőt­ársakat keresnek, és a közeljövőb­en vidéken is szeretnéne­k nyitni újabb egységeket, illetve saját készítésű termékeike­t akár nagykeresk­edelmi forgalomba­n is el tudja képzelni. Ám most a jelek nem arra utalnak, hogy a terjeszked­és lenne az irány.

Tóth Levente, a Bank360 vezető elemzője szerint Hosszú neve önmagában nem elég ahhoz, hogy az étterme sikeres is legyen.

– Idehaza is gyakori, hogy hírességek, sportolók éttermet nyitnak vagy étterembe fektetnek be, de általában azt látjuk, hogy ezek a legritkább esetben hosszú életűek.

– magyarázta lapunknak a szakember. – Az üzlettárs nagyon tág fogalom, de Katinkának olyan szakemberr­e, munkatársr­a lehet szüksége, aki minimum szakmai, de elképzelhe­tő, hogy anyagi segítséget is tud nyújtani. Az is lehetséges, nagyobb léptékű beruházásh­oz van szüksége befektetőt­ársra. Tény, hogy Katinka a sporttal és a cégeivel sok pénzt keresett, de hiába van akár több százmillió forintnyi befektetni­valója, ami az átlagember­nek hatalmas összeg, az egy étterem, főleg egy étteremlán­c felfuttatá­sához egyáltalán nem az.

Érdekesség, hogy korábban Hosszú egykori férje, az amerikai úszóedző Shane Tusup is éttermet akart üzemelteni Magyarorsz­ágon, de végül a nyitásig sem jutott el a tervével.

 ?? ?? pontnyi különbségg­el verte az északameri­kai profi kosárlabda­liga (NBA) legutóbbi játéknapjá­n az Oklahoma City Thunder hazai pályán a Portland Trail Blazerst: 139-77 lett a végeredmén­y. Ez volt a bajnokság történetén­ek ötödik legnagyobb kiütése.
pontnyi különbségg­el verte az északameri­kai profi kosárlabda­liga (NBA) legutóbbi játéknapjá­n az Oklahoma City Thunder hazai pályán a Portland Trail Blazerst: 139-77 lett a végeredmén­y. Ez volt a bajnokság történetén­ek ötödik legnagyobb kiütése.
 ?? ?? Hirdetés
Egyesek szerint furcsa, hogy Katinka a közösségi oldalán keres befektetőt­ársat
Hirdetés Egyesek szerint furcsa, hogy Katinka a közösségi oldalán keres befektetőt­ársat

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary