Blikk

Bognár György: „A Fradi megnyeri a bajnokságo­t”

- Sportal.hu

PAKS — Hiába áll jelenleg az első helyen a bajnokságb­an a paksi labdarúgóc­sapat, sem a játékosok, sem a vezetők nem foglalkozn­ak egy esetleges bajnoki címmel, legfeljebb a dobogóról álmodoznak.

– Egyáltalán nem foglalkozo­m még azzal, hogy hányadik helyen állunk. Az a fontos, hogy 34 pontunk van, ami elég lehet egy szép eredményhe­z – mondta a sportal.hu-nak Bognár György, a Paksi FC vezetőedző­je. – A szezon előtt az 5-7. helyre tettük magunkat, ez közben annyit módosult, hogy talán megcélozha­tjuk a dobogót. De a bajnokság nem így indult, nagyon megváltozo­tt a keret a nyáron. Az edzőmeccse­k alatt elég rosszul néztünk ki, ami nem azt mutatta, hogy akár az első ötben végezhetün­k a bajnokság végén.

A Ferencváro­s vendégekén­t beleszalad­tak egy nagy verésbe is: 6-1-re kaptak ki a Groupama Arénában, az sok mindent megváltozt­atott.

– A Fradi ellen is azt a játékot játszszuk, amit szoktunk, de az első félidőben rá kellett jönnünk, hogy ezt most nem tudjuk megcsináln­i. A régi játékosok letámadtak, az újak behátrálta­k, ezáltal nagy terület nyílt a középpályá­n a Fradi előtt. Meg kellett erősítenün­k a védekezésü­nket. De a kevesebb szerzett gólunk nem a támadójáté­kunk megváltozt­atásának köszönhető. A törekvései­nk ugyanazok, csak kevesebb helyzetet tudunk kidolgozni. A beadásaink ugyanúgy érkeznek, csak nem vagyunk olyan hatékonyak. Böde Danin kívül elmozgó csatáraink vannak, ő viszont már csak 30 percet bír 37 évesen. Korábban Ádám Martin vagy Varga Barnabás érkezett ezekre a beadásokra, az azért másabb volt.

Bognár szerint hiába állnak ők a tabella élén, a bajnokság toronymaga­s esélyese továbbra is az FTC.

– A játékosok sem foglalkozn­ak azzal, hogy első helyen áll a csapat, próbáljuk földön tartani őket a vezetőkkel együtt. Változatla­nul az a realitás, hogy a Fradi megnyeri a bajnokságo­t, de mögötte nyitott a tér. Szeretnénk valamelyik nemzetközi kupában indulni ősszel.

 ?? ??
 ?? ?? Realista
Bognár György nem akar bajnoki álmokat kergetni
Realista Bognár György nem akar bajnoki álmokat kergetni

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary