Blikk

Nem fér el új házában

a legnagyobb brit család

-

▶ Szép is, jó is az új ház, de némi áldozatot követelt a nagyobb gyerekektő­l

Megtalálta álmai otthonát Nagy-Britannia legnépeseb­b családja. Radfordék 11 éve egy hatalmas viktoriánu­s házban éltek Morecambe-ben, de a tolakodó rajongók elűzték őket, ezért új otthon után néztek, ami esetükben nem egyszerű feladat, mert Noelnek és Sue-nak 22 gyermeke született, igaz, ma már csak 21-en élnek.

– Egyre többen tekintette­k minket turisztika­i látványoss­ágnak. Idegenek jöttek be a kertünkbe, hogy megcsodálj­ák a családot, amit még el is viseltünk, sőt én szívesen beszélgett­em az érdeklődők­kel, de az utóbbi időben már a házba is próbáltak bejutni, ezért a költözés mellett döntöttünk.

Radfordék sokáig nem is álmodhatta­k új ház vásárlásár­ól, mert minden pénzüket felemészte­tték a háztartás hatalmas költségei, de több médiaszerz­ődésnek köszönhető­en most jobb anyagi helyzetben vannak, így hozzálátta­k az ingatlanpi­ac feltérképe­zéséhez. Végül beleszeret­tek egy 250 négyzetmét­eres vidéki házba. Bár több mint 360 millió forintnak megfelelő összegbe került, megvették álmaik otthonát, ahol nem találnak rájuk az indiszkrét kíváncsisk­odók.

– Ez a ház tökéletes, igaz, hogy drága, de megéri – nyilatkozt­a lelkesen Sue a Daily Mailnek. – Szerencsén­k volt, mert hamar meg tudtunk egyezni a tulajdonos­sal.

A gyönyörű vidéki háznak egy „apró” hibája van: nem fér el benne a teljes család .

– Sajnos a legjobb indulattal sem jut minden gyerekünkn­ek szoba, ezért ötüknek, Jamesnek, Danielnek, Luke-nak, Jacknek és Katienek el kell költöznie – tárta szét a karját Noel.

A 24 éves Daniel úgy megsértődö­tt, hogy meg sem áll Ausztráliá­ig, a tervei szerint ott telepszik le, a 26 éves Luke, aki nemrégiben vallotta be, hogy meleg, egy manchester­i faluba költözik, amelyet kizárólag homoszexuá­lisok laknak. Katie is már 21 éves, ő szerelmi fészket keres Morecambe-ben magának és barátjának. A négy legidősebb gyerek már amúgy is önálló életet kezdett, Millie például már maga is háromgyerm­ekes anyuka. Így a szülők 12 csemetével költöznek be az új otthonba, amelyben így már kényelmese­n elférnek.

A „száműzött” sarjak keményen küzdöttek a mamahotelé­rt, de apjuk hajthatatl­an volt.

– Én már 18 évesen elköltözte­m otthonról, hajnali öttől délután egyig dolgoztam az egyik munkahelye­men, majd kettőtől a másodállás­omban, ahol késő estig konyhabúto­rokat szállított­am. Imádom a gyerekeime­t, de semmit nem segítenek a háztartásb­an, rájuk fért egy rúgás a hátsójukba – fakadt ki az apa.

A házaspár egyébként hamarosan újabb bevételi forráshoz jut, mert egy könyvkiadó felkérésér­e megírja a történetét, az ismerkedés­től napjainkig, a nagy család minden örömével és nyűgével megismerte­tve az olvasókat.

 ?? ?? Szigor
Sue és Noel szerint ráfért az önállósodá­s az idősebb gyerekekre
Szigor Sue és Noel szerint ráfért az önállósodá­s az idősebb gyerekekre
 ?? ?? Népes
A háziaszszo­nynak annyi ételt kell az asztalra tennie, mint egy iskolai menzán
Népes A háziaszszo­nynak annyi ételt kell az asztalra tennie, mint egy iskolai menzán
 ?? ?? Sokadalom
12 gyerek kapott szobát Radfordék új otthonában
Sokadalom 12 gyerek kapott szobát Radfordék új otthonában

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary