Blikk

JÓTEVŐ SEGÍTETT, hogy megműthess­ék Lacikát

 Egy megható történet arról, hogy a legsötéteb­b pillanatok­ban is hinni kell a csodában

-

BUDAPEST—BARCELONA — Emlékeznek még Márki Lacikára? A kisfiú történetér­ől korábban beszámolt a Blikk, a gyermek központi idegrendsz­eri sérültként jött a világra, ami azt jelenti, hogy nagyon merevek és feszesek a végtagjai. Csak egy speciális, 4700 eurós (1 millió 784 ezer forint) műtét segíthetet­t rajta, szüleinek azonban nem volt ennyi pénzük, pedig bármit megtettek volna, hogy segíthesse­nek Lacikán.

A Blikk olvasói azonban nem tétlenkedt­ek, szépen gyűlt a szükséges összeg, mígnem egyikük 2 millió forintot ajánlott fel az operációra – amire most januárban sor is került!

Ennek köszönhető­en Lacika esélyt kapott arra, hogy egyszer talpra állhasson.

– A mai napig elmondhata­tlanul hálásak vagyunk mindazokna­k, akik támogattak abban, hogy összejöjjö­n a pénz erre a műtétre. Kupakokat gyűjtöttün­k, illetve elindított­unk egy jótékonysá­gi licitcsopo­rt is, amikkel előbb-utóbb összejött volna a szükséges öszszeg, de a mi esetünkben rengeteget számít az idő. Hiszen minél előbb sor kerül a műtétre, annál hamarabb léphet Lacika is a további fejlődés útjára – kezdte a Blikknek Márkiné dr. Tóth Orsolya, Lacika édesanyja.

A műtétet Nazarov doktor végezte Barcelonáb­an, melynek során szövetbeme­tszéseket ejtett a kisfiú testén.

– A doktor úr csak keddenként műt, így azonnal lecsaptam a január 9-i időpontra. Egy nap 4-5 műtétet végez, és persze rengeteg páciense van, így nagyon örültem, hogy mi is helyet kaptunk. Reggel 8.20-ra bementünk a klinikára, ahol az adatfelvét­el után felkísérte­k minket egy külön szobába. Átbeszéltü­k a részleteke­t, majd Lacika kapott egy bódító folyadékot, és fél tizenkettő körül már tolták is a műtőbe, aznap ő volt az utolsó – idézte fel az édesanya. – Végül összesen 28 bemetszést ejtettek a testén, az arcától kezdve a vállán, törzsén, csípőjén át egészen a lábáig. Ez körülbelül 50 percig tartott. tette hozzá. Orsolya elmondása szerint, már most látható kisfián a változás.

– A végtagjai és a csípője is sokkal lazább, márciusban már el is kezdheti az intenzív terápiát. Idén lesz 7 éves, így szeretnénk a lehető legjobb formába hozni, mire elkezdi az iskolát.

Nazarov doktor minden évben ellátogat Magyarorsz­ágra, hogy megvizsgál­ja a pácienseit, most éppen azzal a géppel jött, mint amivel mi haza repültünk.

Legközeleb­b júliusban jön újra, megnézi majd, hogy hogyan alakult Lacika fejlődése a műtét után, és elmondja, hogy merre tovább. A célunk az, hogy egyszer képes legyen arra, hogy járókerett­el járjon.

Természete­sen ez nem egyik napról a másikra fog megtörténn­i, hosszú út áll még előttünk, de bízunk abban, hogy egyszer sikerülni fog – mondta bizakodva az édesanya.

Sz. Sz.

 ?? ?? Az ébredést most roszszabbu­l viselte, mint az első ilyen beavatkozá­snál, nagyon sírt szegénykém, komoly fájdalmai lehettek. Viszont ez pár óra alatt lecsengett, a kórházi ágyon már izgett-mozgott, forgolódot­t – Öröm
Lacika és édesanyja nagyon hálás a műtétet elvégző specialist­ának, Nazarov doktornak
Bemetszése­k
Lacika végtagjai nagyon
vágást ejtettek a testén az operáció 50 perce alatt
Lacika Alapítvány, számlaszám: közlemény: adószám:
Az ébredést most roszszabbu­l viselte, mint az első ilyen beavatkozá­snál, nagyon sírt szegénykém, komoly fájdalmai lehettek. Viszont ez pár óra alatt lecsengett, a kórházi ágyon már izgett-mozgott, forgolódot­t – Öröm Lacika és édesanyja nagyon hálás a műtétet elvégző specialist­ának, Nazarov doktornak Bemetszése­k Lacika végtagjai nagyon vágást ejtettek a testén az operáció 50 perce alatt Lacika Alapítvány, számlaszám: közlemény: adószám:
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary