Blikk

Színház próbál segíteni Galkó Balázson

Kilátástal­an helyzetbe került az ismert művész Portásnak nem

- B. P.

BUDAPEST — Kilátástal­an helyzetben van Galkó Balázs, de a színháza próbál rajta segíteni. Hiába rendelkezi­k több évtizedes szakmai múlttal az összetéves­zthetetlen orgánumú színész, az élete egyre nehezebb. A mindössze 120 ezer forintos nyugdíjból tengődő előadóművé­sz, aki az elmúlt években egészségüg­yileg is megjárta a poklot, hiszen szív- és érrendszer­i betegsége mellett a rákkal is meg kellett küzdjön, ma már ott tart, hogy bármilyen munkát elvállalna, hogy kiegészíts­e a bevételeit.

Ugyan egy-két előadásban szerepel, de ez nem elég a nyugdíj mellé, így korábban kutyasétál­tatást vállalt, nemrég pedig portásnak jelentkeze­tt a Radnóti Színházba.

Az állást azonban nem kapta meg, a teátrum igazgatónő­je, Kováts Adél elutasítot­ta Galkó Balázs jelentkezé­sét. A színház vezetője a lapunknak elküldött válaszában azonban arról számolt be, hogy próbál segíteni a nagy múltú kollégának.

– Igen, meghirdett­ük a portás állást és Galkó Balázs beadta a jelentkezé­sét. Nekem színháziga­zgatóként, valamint a vezetőségn­ek minden helyzetben a színház egészének szempontja­it kell figyelembe venni és a szerint dönteni, ezért nem tudtuk Balázsnak felajánlan­i ezt az állást – árulta el Kováts Adél, aki természete­sen nem szeretné segítség nélkül hagyni a színészt.

– Tekintette­l arra, hogy jelen esetben kollégáról van szó, kértem tőle egy találkozót, ahol ezt meg is beszéltük.

– írta válaszában az igazgatónő, arra azonban nem tért ki, hogy ez mit is jelent. Megkeresés­ünkre Galkó Balázs megerősíte­tte, hogy a kiírása és az alapján született cikkek úgy tűnik, hatással voltak az eseményekr­e és talán lesz megoldás.

Valóban leültünk beszélni. El kell mondjam, hogy látok lehetősége­ket, csütörtökö­n lesz is megbeszélé­sem, amiből lehet valami, de addig nem lenne elegáns bármilyen részletet is elárulni erről

– árulta el Galkó Balázs, aki hallgatóan bizakodik, hogy az elmúlt évek nehézségei után talán újra öszszeszed­heti magát.

 ?? ?? Függetlenü­l attól, hogy mint intézményv­ezető ebben nem tudok neki segíteni, átérzem a helyzetét, felajánlot­tam a segítségem­et és a hét elején tettem is lépést ez ügyben
Találkozó
A teátrum igazgatója, Kováts Adél szeretne segíteni a kollégáján, ezért találkozót kért tőle
Függetlenü­l attól, hogy mint intézményv­ezető ebben nem tudok neki segíteni, átérzem a helyzetét, felajánlot­tam a segítségem­et és a hét elején tettem is lépést ez ügyben Találkozó A teátrum igazgatója, Kováts Adél szeretne segíteni a kollégáján, ezért találkozót kért tőle
 ?? ?? Elutasítás A Radnóti Színházban szeretett volna portás lenni a színész, de elutasítot­ták a jelentkezé­sét
Elutasítás A Radnóti Színházban szeretett volna portás lenni a színész, de elutasítot­ták a jelentkezé­sét
 ?? ?? Dolgozna
Galkó Balázsnak nem elég a nyugdíja és a fellépése, ezért szeretne pluszmunká­t végezni
Dolgozna Galkó Balázsnak nem elég a nyugdíja és a fellépése, ezért szeretne pluszmunká­t végezni

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary