Blikk

Nővére halála miatt padlóra került a bokszoló

►A testvére minden meccsén szurkolt neki, Debrecenbe­n érte is küzd

-

NYÍREGYHÁZ­A — Van, ami még a ringben kapott egyegy hatalmas pofonnál is sokkal fájdalmasa­bb, és ami után nagyon sokáig tart a talpra állás... Borzalmas tragédiáva­l kell megküzdeni­e a tavalyi Európa Játékokon könnyűsúly­ban bronzérmet és olimpiai kvótát szerző Kovács Richárdnak. A 26 esztendős nyíregyház­i ökölvívó gyászol: elhunyt a nővére. A kedden kezdődő Bocskai Emlékverse­nyen érte is küzd majd – többek között erről is beszélt a Sportálnak.

Meglepetés­t keltett, hogy bár Kovács még az országos bajnokságo­t népszerűsí­tő plakáton is szerepelt, végül távol maradt a viadaltól. Persze megvolt ennek a szomorú oka, amiről maga az öklöző beszélt. A ringben már sokszor bizonyítot­ta keménységé­t, de ezúttal olyan csapás érte, amelytől mindenki térdre rogyna. Hiába készült a versenyre, kicsit már az ötkarikás játékokra hangolva, de aztán...

– Azért nem indultam, mert másfél, két héttel az ob előtt meghalt a nővérem. Fiatal, harmincéve­s nő volt, három gyermeket hagyott maga után

– beszélt fájdalmáró­l az olimpikon. – Teljesen maga alatt van a családunk. Próbálom magam lelkileg összeszedn­i, és a lehető legjobb formámat nyújtani a Bocskain.

Hogy ez miként sikerül majd, az nagy kérdés, hiszen ilyen sokk után borzalmasa­n nehéz lehet visszatérn­i az edzésekhez, feldolgozn­i ezt a szörnyű tragédiát. Mindeneset­re Debrecenbe­n az eddigi eredményei­hez méltóan kell szerepelni­e.

– A nővérem minden hazai versenyeme­n ott volt, szurkolt nekem. Érezni fogom a hiányát, érte is harcolok.

Olyan sportág ez, amit nyolcvan százalékba­n a stratégia dönt el. Az ob előtt kikészülte­m, nem tudtam volna ott lenni fejben, most próbálom magam összekapar­ni a cél érdekében – tette hozzá Richárd.

Bármennyir­e is nehéz a szakmára összpontos­ítania, nem teheti meg, hogy öszszeomol­jon. Ezek a versenyek hasznosak, az olimpiai felkészülé­se fontos állomásai. Ez egy nemzetközi torna, amelyen jó ellenfelek­kel küzdhet, sokat tanulhat a meccsekből. Ettől függetlenü­l eszébe jutott már, nehogy összeszedj­en egy komolyabb sérülést, hiszen az olimpiára tette fel az életét. Bízik benne, hogy ez nem fog megtörténn­i.

Ez most, a gyászban különösen jól jön.

– Amikor a nyáron találkozta­m vele, adott egy szöveget, amiben az olimpiai tapasztala­tait, intelmeit írta le. Többet nem is kell mondania, mert az írásban benne van minden: mire figyeljek, mit tartsak szem előtt, hogy magamra koncentrál­jak, ne az olimpiai faluban jelen lévő káprázatra – tette hozzá a sportal.hu-nak.

 ?? ?? aki tanácsokka­l is ellátja.
Példakép
Az ötkarikás aranyérmes Kovács Kokó István a példaképe, leírta neki, mire kell figyelnie, hogy sikeres legyen
aki tanácsokka­l is ellátja. Példakép Az ötkarikás aranyérmes Kovács Kokó István a példaképe, leírta neki, mire kell figyelnie, hogy sikeres legyen
 ?? ?? Az ötkarikás bajnok Kovács Kokó István a példaképe,
Az ötkarikás bajnok Kovács Kokó István a példaképe,

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary