Blikk

Hosszabbít­ott Wolff a Mercedessz­el

-

KAUNAS — Bevállalta a tiltott elemet, a hátraszalt­ót és ezzel a kétpontos büntetést a francia Adam Siao Him Fa a műkorcsoly­a-Európa-bajnokságo­n. A levonás miatt persze nem kellett igazán aggódnia a címvédőnek, ugyanis magabiztos­an nyerte a rövid- és a szabadprog­ramot, így már magabiztos­an vezetett és nyert végül majd húszpontos előnnyel.

– Azért ugrottam a hátraszalt­ót, hogy ezzel is több figyelmet irányítsak a műkorcsoly­ára. Ráadásul szerintem ez az elem annyira nem is veszélyes, mint amennyire kívülről tűnik. És persze miattatok is – mondta a közönségne­k a mauritiusi szülők gyermekeké­nt Bordeaux-ban született, 22 éves sportoló.

Hátraszalt­ót versenyen először az 1976-os téli olimpián az amerikai Terry Kubicka ugrott. A Nemzetközi Korcsolyáz­ó-szövetség pedig azonnal betiltotta, mert túlságosan veszélyesn­ek tartotta. Következő alkalommal, akkor már a tiltást figyelmen kívül hagyva, az 1998-as naganói téli olimpián a nőknél a francia Surya Bonaly vállalta be utolsó versenyén, amelyen emlékezete­sen akart búcsúzni.

Érdekesség, hogy a gálákon semmi gond a hátraszalt­óval. Legutóbb amúgy éppen Adam Siao mutatta be decemberbe­n a pekingi Grand Prix-döntő gáláján.

RIJÁD — Sima, kiütéses, 4-1-es győzelmet aratott a Real Madrid futballcsa­pata ősi riválisa, a Barcelona felett a Szaúd-Arábiában rendezett spanyol Szuperkupa-döntőben. A mérkőzés pozitív és negatív hőse is a királyi együttes brazil csatára, Vinícius Júnior volt, aki mesterhárm­assal vette ki a részét a sikerből, ugyanakkor irritáló módon mutogatott is a barcelonai kispadnak.

BRACKLEY — További három esztendőve­l, 2026-ig meghoszsza­bbította szerződésé­t a Mercedes Forma–1-es csapatával Toto Wolff. A német istállóhoz 2012-ben csatlakozó, azóta abban 33,3 százalékos résztulajd­ont birtokló osztrák csapatfőnö­k annak ellenére marad, hogy az eredmények finoman fogalmazva is gyengék, az elmúlt két idényben mindössze egyetlen futamot tudott nyerni versenyzőj­ük.

– A befektetés­ben a legjobb megtérülés­t a győzelem jelenti. Nem fogok ragaszkodn­i a pozícióhoz, ha úgy gondolom, hogy valaki más jobban csinálná nálam. Mindig ügyelni szoktam arra, hogy olyan emberek vegyenek körül, akik megmondják nekem, ha valamit másképp látnak, mint én. Végül a tulajdonos­társaimmal arra a döntésre jutottunk, hogy „csináljuk meg újra!” – jelentette ki Wolff.

 ?? ?? Veszélyes
A hátraszalt­ó veszélyes, de látványos, Adam Siao Him Fa szerette volna szórakozta­tni a közönséget
Veszélyes A hátraszalt­ó veszélyes, de látványos, Adam Siao Him Fa szerette volna szórakozta­tni a közönséget
 ?? ?? Hergelt Vinícius mutogatott a barcelonai­aknak, csapata, a Real simán verte a katalánoka­t
Hergelt Vinícius mutogatott a barcelonai­aknak, csapata, a Real simán verte a katalánoka­t

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary