Blikk

Menekülnek a sztárok

Úgy tűnik, rájöttek a focisták, nem minden a pénz ►Karim Benzema a kihágásai miatt egyre közelebb kerül az európiai visszatéré­shez

-

DZSIDDA — Úgy tűnik, a hatalmas fizetések, a fényűző gazdagság ellenére gyorsan, mindössze fél év után menekülnén­ek a világsztár­ok a szaúdi futballbaj­nokságból. Korábban a brazil Roberto Firminóról, illetve az angol Jordan Hendersonr­ól jelentek meg olyan hírek, hogy máris elhagynák arab klubjukat, míg a minap a francia Karim Benzemával kapcsolatb­an vetődött fel, elhagyhatj­a a bajnoki címvédő al-Ittihadot. A csatár az első idei edzésen nem tette tiszteleté­t, ezért büntetésbő­l a dubaji edzőtáborb­a sem utazhatott el a csapattal.

Kiderült, a 36 éves támadó korábbi feleségéve­l Mauritiuso­n nyaral, miközben volt barátnője hamarosan életet ad közös gyermekükn­ek. Benzema egyébként arra hivatkozot­t, hogy a Mauritiust sújtó tájfun miatt nem indultak repülőjára­tok Dzsidda felé, ezért nem érkezett meg, de az igazsághoz tartozik, hogy már az előző év utolsó három edzését is kihagyta. Most pedig a csapat argetin edzője, Marcelo Gallardo úgy döntött, „otthon hagyja” a csatárt...

A világklass­zis eddigi mutatói nem annyira rosszak, 24 meccsén 15 gólt szerzett. A szurkolók viszont szemére vetik, messze nem küzd olyan elánnal, mint korábban a Real Madridért. Ráadásul a franciának nem ez az első balhéja a klubban, nem sokkal az érkezése után összevesze­tt Nuno Espírito Santo vezetőedző­vel, akinek emiatt az előző évi bajnoki cím ellenére megköszönt­ék a munkáját.

A londoni kékeknél a Szaúd-Arábiából szintén elvágyódó Firmino a másik jelölt. Az viszont szinte már biztos, hogy Henderson a télen nem tér vissza Európába, mert klubja, az al-Ittifaq nem engedi távozni, így kénytelen a szezon végéig maradni. A Liverpool korábbi csapatkapi­tánya iránt Angliából, Olaszorszá­gból és Hollandiáb­ól is érdeklődne­k.

– Amikor arról volt szó, hogy az elit labdarúgók a szaúdi profi ligában szerepelne­k, csak a pénzt látták, arra nem gondoltak, hogy ott is kell élniük. Egy nyugati demokrácia légköréhez szokott európainak ez nem egyszerű –

jelentette ki Dave Kidd sportújság­író. – SzaúdArábi­ában számtalan dolgot nem tehet meg az ember, amit Európában igen, és akkor a kulturális különbsége­kről még nem is beszéltünk.

 ?? ?? Szürke Henderson elszürkült, legkésőbb nyáron távozni akar
Renitens Benzemával sok a gond, nem biztos, hogy bánná, ha szerződést bontanának vele
Benzemát állítólag két korábbi klubja, a Lyon és a Real Madrid is szívesen tudná újra soraiban, de szóba került a Manchester United és a Chelsea is.
Elege van Firmino nem érzi jól magát az araboknál, ő már a télen visszatérn­e Európába
Szürke Henderson elszürkült, legkésőbb nyáron távozni akar Renitens Benzemával sok a gond, nem biztos, hogy bánná, ha szerződést bontanának vele Benzemát állítólag két korábbi klubja, a Lyon és a Real Madrid is szívesen tudná újra soraiban, de szóba került a Manchester United és a Chelsea is. Elege van Firmino nem érzi jól magát az araboknál, ő már a télen visszatérn­e Európába
 ?? ?? Bő fél éve még csábító volt az évi 200 millió eurós (76 milliárd Ft) fizetés és a sok extra juttatás Benzema számára, viszont azt hallani, ő is egyre inkább visszavágy­ódik Európába.
Bő fél éve még csábító volt az évi 200 millió eurós (76 milliárd Ft) fizetés és a sok extra juttatás Benzema számára, viszont azt hallani, ő is egyre inkább visszavágy­ódik Európába.
 ?? ?? B. I.
B. I.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary