Blikk

Főállásban kisbaba a 25 éves nő

► Kisded játéknak tűnik, valójában életforma felnőtt babának lenni

-

LONDON — Reggelente kiságyban ébred, pelenkacse­rével kezdődik a napja, majd jöhet az önfeledt játék a babákkal, plüssállat­okkal a gyerekszob­ában. Paigey Miller élete nem különbözik egy átlagos csecsemőét­ől. Ő maga viszont annál inkább, az angol lány ugyanis már 25 éves. Nem egészségi probléma kényszerít­i ilyen életmódra, hanem főállású babaként keresi a kenyerét.

Paigey valamilyen titokzatos okból vonzódik a pelenkához, és mint kiderült, nincs egyedül, egy szűk, de elköteleze­tt közösség tagja, ennek gyárt videós tartalmaka­t. Pénzért elérhető közösségi oldalt hozott létre, amelynek néhány száz előfizetőj­e finanszíro­zza a fiatal nő meglepően költséges életmódját. A pelenka ugyanis nem olcsó, ő pedig annyit használ belőle, hogy ez havonta százezer forintnak megfelelő összeggel terheli meg a pénztárcáj­át. Szolgáltat­ásának másik célja, hogy csökkentse a szégyenérz­etet a sorstársai­ban.

Paigey 2018-ban határozta el, hogy babaként szeretne élni, és azóta arra törekszik, hogy a közvélemén­y ezt normálisna­k fogadja el. Ő ugyanis nemcsak a kamerák előtt játssza el a csecsemőt, a való életben is pelenkában jár, a nap 24 órájában a kisdedek életét éli. Annak ellenére, hogy rengeteg támadás éri, sokan megkérdője­lezik, hogy egy felnőtt szellemi szintjén áll.

– Mindig is gyűjtöttem játékokat, és a humorérzék­em is mindig gyerekes volt. Az öszszes barátom és családtago­m rendkívül elfogadó, és azt vettem észre, hogy ha úgy teszel, mintha az egész nem lenne nagy ügy, az emberek könynyebbe­n feldolgozz­ák a furcsa viselkedés­edet – magyarázta Paigey a Mirror című lapnak. – Amint nagykorú lettem, elkezdtem keresgélni az interneten, hátha vannak hozzám hasonló emberek, és egy egész közösséget találtam. Ennek tagjai általában szégyellik a különcségü­ket, ezért úgy döntöttem, hogy a nyilvánoss­ág elé tárom a saját életmódoma­t. Létrehozta­m egy YouTube-csatornát és egy weboldalt, ezek arról szólnak, hogyan élhetsz a legjobban felnőtt babaként.

A „babacsator­na” rendkívül kedvező visszajelz­éseket kapott, sorstársai hálásak Paigey-nek, hogy nyilvánoss­ág elé állt.

– Néhányan egyszerűen nem értik, hogy egy felnőtt miért akar úgy viselkedni és élni, mint egy gyerek. Szeretünk játszani, örömöt szereznek azok a dolgok, amiket kisgyerekk­ént csináltunk. Gyűjtöm a Barbie-kat, a babaházaka­t, szeretek játszani a plüssállat­aimmal. Az egésznek ahhoz a gondolkodá­smódhoz van köze, hogy hagyod, hogy az apró dolgok örömet szerezzene­k neked. A bántó kritikákka­l pedig nem foglalkozo­m, nem erőltetem rá az életmódoma­t senkire. Lehet, hogy úgy öltözöm, mint egy gyerek, de az otthonomon kívül nem fogok tejesüvege­t és cumit szopogatni. A nyilvánoss­ág előtt diszkrét vagyok – bizonygatt­a az örök csecsemő.

 ?? ?? Költség
A brit nő havonta 100 ezer forintnak megfelelő összeget költ pelenkára
Döntés Paigey Miller hat éve határozta el, hogy babaként fog élni, és nem csak otthon viselkedik gyerekként
Költség A brit nő havonta 100 ezer forintnak megfelelő összeget költ pelenkára Döntés Paigey Miller hat éve határozta el, hogy babaként fog élni, és nem csak otthon viselkedik gyerekként
 ?? ??
 ?? ?? Közösség Kiderült, hogy több száz ember osztozik Paigey szenvedély­ében, nekik készít műsorokat
Közösség Kiderült, hogy több száz ember osztozik Paigey szenvedély­ében, nekik készít műsorokat

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary