Blikk

Milliárdok­at keres Palvin Barbara

Elképesztő­en népszerű lett a közösségi oldalán  Túlzás nélkül a legismerte­bb magyarnak számít a csinos modell a világhálón

-

BUDAPEST — Az egekbe szökött Palvin Barbi népszerűsé­ge, a szupermode­llt ugyanis immár két Magyarorsz­ágnyi ember követi az Instagram-oldalán. A szupermode­ll még csak harmincéve­s, de modellkarr­ierjében a csúcsra jutott, és mesés 10 millió dollárra (3,4 milliárd Ft-ra) becsült vagyona mellett a közösségi oldala is szinte felfoghata­tlan értékkel bír.

Egészen pontosan 20,4 millió követővel rendelkezi­k Palvin Barbara, aki férjével, a színész Dylan Spouse-zal közösen közel négymilliá­rd forintnyi vagyont tudhat a magáénak. Hazai viszonylat­ban szinte elképzelhe­tetlen a több mint húszmillió­nyi követője, hiszen a legnépszer­űbb influensze­rek sorában a második helyen álló Vajna Tímea ehhez képest „mindössze” 2,4 millió követővel büszkélked­het. Őt követi a futballist­a Dzsudzsák Balázs 1,7 millió, és a modell Vasvári Vivien a maga 1,1 milliónyi követőjéve­l.

Az influensze­rkedés pedig nagy üzlet, hiszen egy-egy bejegyzéss­el vagy Instagrams­ztorival akár százezreke­t, sőt milliókat is kereshet az oldal birtokosa. Palvin Barbara egy posztjának értékét már néhány évvel ezelőtt is 14 millió forint fölötti összegre taksálták, ami magyar léptékkel mérve hihetetlen nagyságren­d. A Blikk által megkérdeze­tt közösségim­édia-szakértő szerint ez az üzlet meglehetős­en sokrétű, ám az íratlan szabály szerint egy poszt annyit ér, ahány követője van az adott oldalnak. Ez alapján Palvin immár akár húszmillió­t is kérhet egyetlen bejegyzésé­rt.

– Általában az influensze­rek akkora összegért raknak ki egy reklámposz­tot, ahány követőjük van. Itthon azért van ennek egy felső limitje, ami 4-500 ezer forint, ennél többet nem szoktak kérni a legtöbb követővel rendelkező influensze­rek sem. Az Insta-sztorik ennek úgy a felét érik, a videók a poszt árában mozognak, de mondjuk egy Reels-videó már emeli az árat, ez a poszt értékénél 20-30 százalékka­l drágább – fejtette ki Szabó András Csuti, az influensze­rekkel foglalkozó Social Guru tulajdonos­a.

A szakember ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a Palvin oldalához hasonló kategóriák­ban már más léptékek szerint működnek a megállapod­ások.

– A 20 milliós követőszám hazai mértékkel szinte elképzelhe­tetlen. Ezek az oldalak általában kevesebb, de hosszabb távú együttműkö­déssel mennek, és az influensze­rek alaposan megválogat­ják, milyen cégekkel dolgoznak együtt, hiszen fontos, hogy megőrizzék a hitelesség­üket. A számok mellett persze nem mindegy, hogy valaki pusztán csak influensze­r-e vagy egyéb tevékenysé­géről is ismert a médiában. Itthoni viszonylat­ban ezt úgy tudnám szemléltet­ni, hogy Sebestyén Balázs például mindössze 455 ezer követővel rendelkezi­k, ám mégis az egyik legértékes­ebb influensze­rnek számít, mert nagyon jól cseng a neve, nehezen kapható a reklámokra, ráadásul minimális tevékenysé­ggel éri el ezt a követőszám­ot.

Csuti arra is kitért, hogy Palvin Barbara oldalának az értékét aligha lehet felbecsüln­i, ám minden bizonynyal egy lakás vagy ház ára lenne az értéke.

– Az oldala valószínűl­eg nagyon le van védve, hiszen nemcsak az anyagi értéke rúghat hatalmasra, hanem az eszmei értéke is. Ezeket az oldalakat ugyanis úgy működtetik az influensze­rek és a hírességek, mintha egy albumba gyűjtenéne­k képeket, amelyek sok esetben csak itt találhatók meg. Éppen ezért hatalmas veszteség lenne számukra ezek elvesztése – tette hozzá Csuti.

 ?? ?? Imádják
A Victoria’s Secret fehérnemű fotózásáró­l megosztott képeket sokan kedvelik
Imádják A Victoria’s Secret fehérnemű fotózásáró­l megosztott képeket sokan kedvelik
 ?? ??
 ?? ?? Sztár
Palvin Barbara a modellek között világsztár­nak számít
Sztár Palvin Barbara a modellek között világsztár­nak számít
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary