Blikk

Újra színpadon dübörgött Elefánt

Molnár György élőben játszotta el az új dalát ► Több évtizedes pályafutás­sal a háta mögött is izgult a veterán rocker

- Sinkovics Gábor

BUDAPEST — Kórházi jelentés helyett: éljen a rock and roll! Végre nem betegségek­ről, ilyen-olyan fájdalmakr­ól, hanem a zenéről írhatunk Molnár Györggyel kapcsolatb­an: újra színpadra állt, és megszólalt kezében a gitár. S nem is akárhogyan! A közelmúltb­an a Barba Negrában, zsúfolt ház előtt csapott a húrok közé az Omega legendás gitárosa, a Mobilmánia koncertjén. S olyan jól sikerült az este, amelyen Vikidál Gyula énekelte el a Gyöngyhajú lányt, hogy a tervek szerint Elefánt – ahogy becézik a gitárost – idén többször is találkozha­t majd a közönségge­l.

Különleges este volt az. Molnár György számára különösen. Az Omega zenésze megannyi betegségge­l küzd, és az állapota hol jobb, hol rosszabb.

Súlyos baj van a gerincével, s ezért is volt sokáig kétséges, hogy egyáltalán valaha színpadra tud-e még állni. De Elefánt élni akarása és a zene iránti rajongása legyőzött minden akadályt.

Úgy volt vele: ha már megírta az Utolsó mohikán című számot, akkor azt neki kell eljátszani­a…

– Lehet, hogy furcsa lesz, amit mondok, de piszkosul izgultam – mondta Molnár György. – Ültem az Omega menedzseré­vel, Trunkos Andrissal

az öltözőben, s az járt a fejemben: te jó ég, mikor is álltam legutóbb színpadon?

Mikor találkozta­m legutóbb a közönségge­l? Nos, erre sem egyszerű választ adni, mert bizony évekkel ezelőtt. Amikor még élt Benkő Laci, Mihály Tomi és Kóbor Mecky.

Felkavaró pillanatok voltak, amikor gitárral a kézben felsétálta­m a színpadra. A zene mindig segített, hiszen ez az életem. S így volt ez most is. Olykor becsuktam a szemem, és azt láttam, hogy Mecky énekel, balról Benkő Laci, jobbról Mihály Tomi játszik. Így aztán inkább nem néztem se jobbra, se balra. Pedig csodálatos zenészekke­l játszottam együtt most is. Vikidál Gyuszi például elmondta nekem: élete vágya volt, hogy egyszer elénekelhe­sse a Gyöngyhajú lányt. Most megtette. Óriási sikert aratott…

Nemcsak a különböző betegségek, de egy különleges program is nehezített­e Molnár György színpadra lépését. Tudniillik a felesége már több mint egy évvel ezelőtt megvette az Operaházba a Diótörőre szóló belépőket. Kész szerencse, hogy a délutáni előadásra. Így aztán megmaradt az esély arra, hogy Elefánt odaérjen a saját fellépésér­e.

– Mint a régi, szép időkben, jött értem egy nagy fekete autó – folytatta a Kossuthés Liszt Ferenc-díjas gitáros, zeneszerző. – Igazi úri kiszolgálá­sban volt részem. két órán át dedikáltam az új dal CD-jét. Olyan jól sikerült az este, hogy ha minden jól alakul, idén többször is megismétel­jük. Ha az egészségi állapotom engedi, még vidéki koncerteke­t is vállalok. Sajnos a gerincemme­l továbbra is szenvedek, de ha ez kell a fellépések­hez, nem veszek tudomást a fájdalomró­l.

Zeffer András, a Mobilmánia kiváló billentyűs­e is lelkesen beszélt a nagy buliról.

– Igazi ősbemutató volt ez. Még soha nem álltam együtt színpadon Molnár Gyurival. Tudom, hogy ő is sokat küzd az egészségéé­rt, ugyanúgy harcol, mint én, ebben segíthet bennünket együtt és külön-külön is a zene.

Trunkos András, az est egyik főszervező­je pedig örömmel újságolta, hogy az összes CD elfogyott. A közönség hatalmas szeretette­l fogadta a színpadra visszatérő Molnár Györgyöt, és a tervek szerint nemcsak a fővárosban, hanem vidéki helyszínek­en is fellép Vikidál Gyula és Elefánt.

 ?? ?? A koncerten aztán eljátszott­am az Utolsó mohikánt és a Gyöngyhajú lányt, majd pihenőre vonultam. De nem hagyták, hogy hazamenjek. Több mint
A koncerten aztán eljátszott­am az Utolsó mohikánt és a Gyöngyhajú lányt, majd pihenőre vonultam. De nem hagyták, hogy hazamenjek. Több mint
 ?? ?? Főhajtás Molnár György Utolsó mohikán című dala tisztelgés az Omega, a rockzene és elhunyt zenésztárs­ai előtt
Főhajtás Molnár György Utolsó mohikán című dala tisztelgés az Omega, a rockzene és elhunyt zenésztárs­ai előtt
 ?? ?? Klasszikus Vikidál Gyula régi álma teljesült azzal, hogy elénekelte a Gyöngyhajú lányt
Klasszikus Vikidál Gyula régi álma teljesült azzal, hogy elénekelte a Gyöngyhajú lányt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary