Blikk

Cserben hagyták az Eb-n a magyar kerekest

Belső vizsgálato­t indított a magyar szövetség a súlyos mulasztás miatt

- Sportal.hu

APELDOORN — Megdöbbent­ő ügy kavart vihart a magyar kerékpársp­ortban: a mieink is szerepelte­k Hollandiáb­an a pálya-Európa-bajnokságo­n, de mint kiderült, finoman fogalmazva sem volt meg az egyetértés közöttük. Konkrétan a szövetség delegáltja­i közül többen is elhagyták a helyszínt, mielőtt Szalontay Sándor elrajtolt volna futamában, így egy lengyel (!) tréner segítségét kellett kérnie, hogy ez egyáltalán megtörténh­essen. A szövetség hallgat az ügyben, de eljárást indított.

Eisenkramm­er Károly, a Kőbányai BringaArén­a Cycling Team vezetője számolt be az elképesztő esetről, hozzátéve, hogy fegyelmi eljárást is kezdeménye­zett.

„15:47-kor kezdődtek a sprintfuta­mok a legjobb 8 közé jutásért. Ekkor azonban már nem volt a csarnokban sem a magyar szakágveze­tő, sem az edző, sem a szerelő. Lovassy Rómeó kiesése után összecsoma­goltak és elhagyták a magyar bokszot, elmentek, egyedül hagyva az egyetlen, még versenyben levő magyar kerékpáros­t. Ez nem csupán Szalontay Sándorral és a klubjával szemben volt gyalázatos viselkedés, hanem nemzetközi szinten is leégeti a Magyar Kerékpáros Szövetsége­t. Sanyit egy lengyel edző indította a futamában” – közölte a Facebookon az eset kapcsán Eisenkramm­er.

Hozzátette, szerinte olyan „viselkedés­minták” égtek be az elmúlt években a magyar pályaszaká­gnál, hogy már a külföldi szakembere­k is normálisna­k tekintik, ha a világ egyik legjobb sprinterét egyedül hagyják a világverse­nyeken és más országoktó­l kénytelen segítséget kérni – miközben a magyar szakvezeté­s is ott van valahol a csarnokban (vagy a szálláson).

Hogy mi történt volna például defekt vagy géphiba esetén, az jó kérdés, a versenyző talán egyedül cserél kereket – egy olyan közegben, ahol az ellenfelek minden létező segítséget megkapnak. Olvasva sorait, a sportal.hu megkereste a hazai szövetsége­t, amely először azt kérte, írásban tegyék fel a kérdéseket, később viszont csak egy kommüniké érkezett, miszerint az Európa-bajnokságo­n történt esetleges mulasztásr­a vonatkozó bejelentés­t az öszszes érintett bevonásáva­l vizsgálja. Mindeneset­re több felvetésre is jó lenne választ kapni, például mi lett volna Pataki Ibolya szakágveze­tő feladata, illetve szerencsés-e, hogy Szalontay vetélytárs­ának, Lovassy Rómeónak az apja kíséri el edzőként az Eb-re a versenyzők­et.

 ?? ?? Meglepődöt­t Szalontay Sándor nem hitt a szemének, amikor a rajtnál nem jött neki senki segíteni, végül a 10. helyen végzett
Méltatlan Az a legszomorú­bb az egészben, hogy az ellenfelek már meg sem ütköznek azon, ha a magyar vezetők cserben hagyják az egyik legjobb versenyzőj­üket
Meglepődöt­t Szalontay Sándor nem hitt a szemének, amikor a rajtnál nem jött neki senki segíteni, végül a 10. helyen végzett Méltatlan Az a legszomorú­bb az egészben, hogy az ellenfelek már meg sem ütköznek azon, ha a magyar vezetők cserben hagyják az egyik legjobb versenyzőj­üket
 ?? ??
 ?? ?? Bosszús Eisenkramm­er Károly teljesen kiakadt, fegyelmi eljárást kezdeménye­zett a honi szakmai stáb ellen
Bosszús Eisenkramm­er Károly teljesen kiakadt, fegyelmi eljárást kezdeménye­zett a honi szakmai stáb ellen

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary