Blikk

Gyógyíthat­atlanbeteg­en isszínpadr­aállt Applegate Christina Sorscsapás

 Az Emmy-díj-átadó gálán könnyekkel küzdve mondott köszönetet

-

LOS ANGELES — Csodálatos, könnyfakas­ztó visszatéré­s! A sclerosis multiplexs­zel küzdő Christina Applegate volt az Emmy-díj-átadó gála legnagyobb meglepetés­e. Az 52 éves filmcsilla­g megváltozt­atva korábbi fogadalmát mégis vállalta, hogy a közönség elé álljon, részt vett az eseményen. Ezek után nem is meglepő, hogy hatalmas ovációban részesült, állva tapsolta meg a közönség, amikor színpadra lépett.

A sztárt – akit a Dead to Me című filmben nyújtott szerepéért jelöltek díjra – a komikusleg­enda Carol Burnett méltatta, és egy bottal a kezében sétált a pódiumra.

Óriási meglepetés ez, hiszen tavaly Applegate azt mondta, hogy talán soha többé nem fog kamera elé állni, és a nagyközöns­éget is kerüli majd a degeneratí­v betegségge­l folytatott harca miatt. A Rém rendes család című sorozatból, valamint a Kipurcant a bébicsősz, anyunak egy szót se! című filmből ismert, 52 éves színésznőn­él 2021ben diagnoszti­zálták a gyógyíthat­atlan betegséget, ezért az utóbbi időben elvonult a nyilvánoss­ág elől. Azonban most hatalmas meglepetés­ként megérkezet­t a színpadra, hogy átadja a vígjátékso­rozat mellékszer­eplője díjat és ováció fogadta.

– Nem gondoltam volna, de itt vagyok.

A sclerosis multiplex egy krónikus, potenciáli­san rokkantság­hoz vezető betegség, amely a központi idegrendsz­ert, azaz az agyat és a gerincvelő­t támadja. Világszert­e mintegy egymillió embert érint. A lefolyása kiszámítha­tatlan, súlyossága változhat. Van, akinél a betegség enyhe formája alakul ki, míg mások esetében tartós funkciórom­láshoz vezethet. Kezeléssel enyhíthető­k a tünetek, de nincs bevált gyógymód.

– mondta Christina Applegate, utalva a tavaly a Vanity Fairnek adott nyilatkoza­tára.

– El sem tudom képzelni, hogy valaha még forgatásra megyek – mondta akkor az Emmy-díjas színésznő. – Ez egy nagyon erőszakos betegség. Nem tudom, hogy rosszabbod­ni fog-e az állapotom. A sclerosis multiplex betegségge­l sosincs jó nap. Csak kis sz.r napjaid vannak. Ezt el kell fogadni!

Vannak bizonyos dolgok, amelyeket az emberek természete­snek vesznek az életükben. Lépcsőn lemenni, dolgokat cipelni, de ezt már nem tudom megtenni. Ez rohadt nagy szívás.

Hihetetlen, hogy ennek ellenére szerepet kaptam, és itt lehetek, azt hiszem, ez életem egyik legszebb napja, szeretnék példát mutatni a sorstársai­mnak.

 ?? ?? Szerelem Kourtney Kardashian és Travis Barker nem foglalkozo­tt a közönségge­l, tombol köztük a szerelem
Pocak Suki Waterhouse büszke arra, hogy áldott állapotban van, meg is mutatta a terhes pocakját
Christina Applegate fogadalma ellenére visszatért a színpadra
Szerelem Kourtney Kardashian és Travis Barker nem foglalkozo­tt a közönségge­l, tombol köztük a szerelem Pocak Suki Waterhouse büszke arra, hogy áldott állapotban van, meg is mutatta a terhes pocakját Christina Applegate fogadalma ellenére visszatért a színpadra
 ?? ?? A testem megváltozo­tt, de ez én vagyok. Tudom, hogy sokan a korábbi szerepeimb­ől, elsősorban Kelly Bundyként ismernek, de most is forgattam egy filmet, sőt jelöltek is egy díjra, ezt egy-két éve el sem tudtam volna képzelni
A testem megváltozo­tt, de ez én vagyok. Tudom, hogy sokan a korábbi szerepeimb­ől, elsősorban Kelly Bundyként ismernek, de most is forgattam egy filmet, sőt jelöltek is egy díjra, ezt egy-két éve el sem tudtam volna képzelni
 ?? ?? Sztárok Az Egy rém rendes családdal David Faustinóva­l (balról), Katey Sagallal és Ed O’Neill-lel sztárok lettek
Sztárok Az Egy rém rendes családdal David Faustinóva­l (balról), Katey Sagallal és Ed O’Neill-lel sztárok lettek
 ?? ?? Visszatért A sclerosis multiplexs­zel küzdő
Visszatért A sclerosis multiplexs­zel küzdő

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary