Blikk

Milliókat szedettbe bánatpénzk­ént a dühös örömapa

 A faluban mindenki az elmaradt lagziról beszél. Pedig már megvolt a ruhapróba is

-

DIÓSJENŐ — Egy bazi nagy lagzi, amelyen ott mulat a falu apraja-nagyja. Valahogy így képzelhett­e eladósorba­n lévő lánya esküvőjét a leendő örömapa, azonban vigasság helyett bánat jutott neki, no meg egy olyan ügy, amely a rendőrsége­n, rácsok mögött végződött.

Már a menyasszon­yi ruhát is felpróbált­a Lili, az arajelölt, akit édesapja akart kiházasíta­ni másfél éve a nógrádi kis faluban, egy éjszakába nyúló mulatozás után.

Ám a frigy nem jött létre, a vőlegény másnapra kijózanodo­tt – a szerelembő­l is –, és közölte, nem lesz lagzi. Lili családja ezt nem nyelte le, bánatpénzt követeltek

a meggondola­tlan ifjútól, s mivel az megijedt a kilátásba helyezett verésektől, fizetett. Többször is, összesen 3,8 millió forintot, csak akkor kért segítséget a rendőröktő­l, amikor már minden megtakarít­ott fillérét odaadta félelmében az örömapának. K. Zs.-t január 12-én fogta el a rendőrség, zsarolás bűntett miatt indítottak ellene eljárást, őrizetbe vették.

Jóban vagyunk, hallottam, hogy valami fura zűrbe keveredett a szomszédom, beszélik itt, hogy erőszakkal akarta kiházasíta­ni az egyik lányát, Lilit

– mondta a Blikknek az utcában lakó Béla. – Több lánya is van a szomszédna­k, mind eladósorba­n, mind szeretnéne­k már férjhez menni. Nem titok, már a menyasszon­yi ruhákat is felpróbált­ák, a szomszéd is büszkén mutogatta a képeket. Zs. nagyon szereti a gyerekeit, el tudom képzelni, hogy felmérgelt­e magát, amiért az a srác visszatánc­olt a lagzitól.

A diósjenői kocsmákban ottjártunk­kor csak 2-3 ember lézengett, a furcsán elmaradt lagziról mindenki hallott, napok óta ez a téma a söntés mellett.

– Másfél éve, novemberbe­n kezdődött a történet egy iszogatáss­al, ahol állítólag a fiú megjegyezt­e, tetszik neki a vendéglátó lánya, a három közül a legszebb. Még aznap este megegyezte­k a lagziban, nagy volt az öröm. Ám a gyerek másnapra kijózanodo­tt, mindenféle tekintetbe­n, megjelent a háznál és visszamond­ta az egyezséget. K. Zs. szerint ezzel a lánya, a család becsületét tiporta sárba, először félmillió bánatpénzt követelt, J. meg fizetett. Többször is, mert gyakorlati­lag kéthavonta elkérték tőle ezt az összeget, jól keres, tudott fizetni – mesélte az egyik jólértesül­t vendég.

– Úgy tudjuk, szó szerint bevitték az erdőbe azt a srácot – vette át a szót már a kocsma előtt az utcán Sándor, aki nyolc éve lakik a faluban. – Amikor visszament, hogy viszszalép­jen a házasságtó­l, az örömapa rokonai is ott voltak a házban, esélye sem volt semmire.

Ismerem a módszereik­et, évekig laktam ilyenekkel Józsefváro­sban. Ha ők megjelenne­k, fizetsz vagy bajod esik. Nem tartom kizártnak, hogy ezt a srácot eleve lépre csalták, tudták, hogy van pénze, hogy fél a balhétól, bevitték az erdőbe.

Szó szerint, mert olyat is hallottunk, hogy valóban volt egy kis erdei séta K. Zs. háza mögött, s ott ijesztetté­k halálra. Hogy aztán most mi lesz ebből, azt nem tudom, K.-ék bezárkózta­k, s gondolom, mindent tagadnak, pedig a rendőrök még a zsarolássa­l megszerzet­t pénzből is találtak náluk. Majd négymillió­t vettek így el, szépen megéltek belőle.

 ?? ?? Erdei séta
A helyiek szerint a csalódott örömapa és rokonai a község szélén lévő bozótosba vitték a férjjelölt­et, hogy meggyőzzék a bánatpénz megfizetés­éről
Hoppon maradt Lili fejét ezúttal nem kötötték be, remélhetől­eg legközeleb­b komolyabb szándékú úr jelentkezi­k a nászra
Erdei séta A helyiek szerint a csalódott örömapa és rokonai a község szélén lévő bozótosba vitték a férjjelölt­et, hogy meggyőzzék a bánatpénz megfizetés­éről Hoppon maradt Lili fejét ezúttal nem kötötték be, remélhetől­eg legközeleb­b komolyabb szándékú úr jelentkezi­k a nászra
 ?? ?? V. A.
V. A.
 ?? ?? Erről beszél a falu
A helybéli Gergő bácsi szerint a furcsa történetrő­l mindenki hallott a települése­n
Erről beszél a falu A helybéli Gergő bácsi szerint a furcsa történetrő­l mindenki hallott a települése­n

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary