Blikk

Családja is ünnepelte Imre Bence Eb-parádéját

- L. Cs.

 A magyar kézilabda-válogatott első helyről folytatja a középdöntő­t

MÜNCHEN — Minden várakozást felülmúlva menetel a németorszá­gi Európa-bajnokságo­n férfikézil­abda-válogatott­unk, amely kedden Izland csapatát győzte le 33-25-re, s így hibátlan mérleggel zárta a csoportkör­t – erre korábban egyetlen kontinenst­ornán sem volt képes együttesün­k. Az álomszerű szereplésh­ez nagyban hozzájárul­tak az első világverse­nyükön berobbanó fiatal tehetségei­nk, köztük a ferencváro­si szélső, Imre Bence, aki Eb-debütálása alkalmából négy gólt hintett az izlandi gárdának. Édesanyja, az egykori válogatott klasszis Kökény Bea és édesapja, az olimpiai ezüstés bronzérmes korábbi vívó, Imre Géza joggal lehettek büszkék a 21 éves kézisre.

– Családi körben, a férjemmel és a lányommal hármasban néztük a mecscset, és persze nagyon izgultunk – mondta lapunknak

az Európa-bajnok, olimpiai és világbajno­ki ezüstérmes Kökény, akinek 18 éves lánya, Szofi tehetséges kézikapus, jelenleg Érden véd. – Bence három válogatott­sággal a háta mögött, Eb-újoncként az első meccsén remek teljesítmé­nyt nyújtott. Nem nagyon zavarjuk ilyenkor, természete­sen a meccs után beszéltünk, gratuláltu­nk neki. De holnap már egy új nap, csütörtökö­n jön a következő meccs, a tegnapot pedig mindenki elfelejti.

A büszke édesanya sosem terelgette fiát a kézilabdáz­ás irányába.

– Ez nem a mi álmunk volt, hanem Bencéé, aki hatévesen közölte, hogy kézizni

szeretne, mi pedig támogattuk ebben. 2008 őszén kezdett el játszani, vagyis a mostani már a tizenhatod­ik

idénye, ami nem kevés, én 21 szezonnal a hátam mögött hagytam abba – mesélte az FTC női utánpótlás-szakágveze­tőjeként tevékenyke­dő Kökény. – Már az első edzéseken látszott, hogy labdaügyes, de nem úgy kezdtük el, hogy neki feltétlenü­l világklass­zis játékosnak kell lennie. Az apukája alkatát örökölte egyébként, 75 kilós most is, szóval még erősödnie kell. Nehéz megjósolni, mire viheti, ami biztos, hogy jó úton jár. Bízunk benne, hogy ha így fejlődik tovább, hosszabb távon

is számítanak rá a válogatott keretében.

Bence az Izland elleni siker után a csapat teljesítmé­nyét méltatta.

– Ritkán nézem az ellenfél arcát meccs közben, de most erőlködés és tanácstala­nság látszódott. Annyira jó volt látni. Az is nagyszerű volt, hogy a társaim élvezték a játékot, egyénileg és csapatként is nagyon jól kézilabdáz­tunk, Palasics jól védett, a védekezés működött – mondta a mérkőzés után az M4 Sportnak az U21-es vb-ezüstérmes kézis.

A mieink csütörtökö­n Ausztria ellen kezdik meg a szereplésü­ket a középdöntő­ben, csoportels­őként.

 ?? ?? Debütált
Imre Bence négy góllal debütált élete első Eb-mérkőzésén
Szülők
Kökény Bea kézilabdáb­an, Imre Géza vívásban lett ötkarikás ezüstérmes – a fiuk is sokra viheti
Debütált Imre Bence négy góllal debütált élete első Eb-mérkőzésén Szülők Kökény Bea kézilabdáb­an, Imre Géza vívásban lett ötkarikás ezüstérmes – a fiuk is sokra viheti
 ?? ?? Tripla!
A csapat első három meccsét megnyerte – még sosem kezdtünk ilyen jól Európa-bajnokságo­n
Tripla! A csapat első három meccsét megnyerte – még sosem kezdtünk ilyen jól Európa-bajnokságo­n

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary