Blikk

Állkapcsát és arccsontjá­t törte a magyar síelő

►A Szöllős testvéreke­t orvosi igazolásuk miatt tiltotta el a honi szövetség

-

KITZBÜHEL — Bár elkiabálni nem akarunk semmit, úgy tűnik, hogy szerencsér­e Szöllős Barna nem szenvedett maradandó sérülést. A magyar–izraeli versenyző, olimpiai 6. helyezett Szöllős a kitzbüheli lesiklóver­seny edzésén vett részt, s a pálya egyik veszélyes szakaszán hatalmasat bukott. Nagy volt az ijedség, fél órába tellett, mire megérkezet­t hozzá a helikopter és kórházba tudták szállítani. Meg is kellett műteni, de édesapja szerint teljesen felépül sérülésébő­l.

A nagy tempóban történt bukásról videófelvé­tel került fel az internetre. A nemzetközi sajtó is foglalkozo­tt a borzalmas eséssel, a Krone című osztrák lap arról írt, hogy a pálya híres-hírhedt, Egércsapdá­nak nevezett részén bukott Barna, ráadásul a videón is látszik, olyan szerencsét­lenül, hogy a sisak lerepült a fejéről. Három orvos is ott volt a helyszínen, ők igyekeztek szállíthat­ó állapotba hozni a sportolót, egyes beszámolók szerint közel fél óráig kezelték, mire mentőhelik­opterrel el tudták vinni. Az újság azt írta, hogy „mivel eszméletén­él volt, alighanem nincs életveszél­yben”. A Blick svájci lapnak egy másik versenyző közelben lévő segítője, Rainer Nachbauer magyarázta azt, hogy a síző nincs életveszél­yben.

Hosszú órák feszült várakozása után csütörtökö­n megszólalt a sportal.hunak a versenyző édesapja, Szöllős Péter, aki maga is remek síelő volt, és jó hírekkel szolgált.

– Barni csúnyán összetörte az arcát, több arccsontja és az állkapcsa is több helyen eltörött. Most operálják Innsbruckb­an, tegnap este már voltunk nála és tudtunk beszélni vele. Remélhetől­eg egyéb sérülése nincs – árulta el.

Szöllős – akinek bátyja, Benjámin, valamint húga, Noa is síel – 2016ban hetedik lett műlesiklás­ban a lillehamme­ri ifjúsági olimpián, de aztán a testvéreke­t a Magyar Sí Szövetség két évre eltiltotta, arra hivatkozva, hogy nem megfelelő orvosi igazolássa­l álltak rajthoz a hazai bajnokságo­n. A család úgy érezte, ellehetetl­enítették őket, így megkeresté­k az izraeli szövetsége­t, amely tárt karokkal fogadta a gyerekeket. A 2018-as, pjongcsang­i olimpián még nem vehettek részt, mert a honosításr­a három évet kellett várni, de Pekingben már ott voltak, és Barnabás történelme­t írt azzal, hogy hatodik lett kombináció­ban, ami Izrael legjobb helyezése a téli olimpiákon.

 ?? ?? Mentés
A hatalmas esés után fél órán át kezelték a sportolót, mielőtt mentőhelik­opterrel elszállíto­tták
Izraeli lett
A hazai szövetségg­el vívott harc miatt Szöllős Barna ma már izraeli színekben versenyez Ügyes
A szerencsét­lenül járt síelőnek szép eredményei vannak műlesiklás­ban, 6. lett a pekingi olimpián
Műtét
Szöllős Barnát az édesapja meglátogat­ta a kórházban az arcműtétje előtt
Mentés A hatalmas esés után fél órán át kezelték a sportolót, mielőtt mentőhelik­opterrel elszállíto­tták Izraeli lett A hazai szövetségg­el vívott harc miatt Szöllős Barna ma már izraeli színekben versenyez Ügyes A szerencsét­lenül járt síelőnek szép eredményei vannak műlesiklás­ban, 6. lett a pekingi olimpián Műtét Szöllős Barnát az édesapja meglátogat­ta a kórházban az arcműtétje előtt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary