Blikk

Räikkönen már a fiával versenyez

▶ Olaszorszá­gba költözik a család, hogy így támogassa a 8 éves srácot

-

MARANELLO — Kimi Räikkönen fia már majdnem olyan gyors, mint az édesapja! Persze a nyolcéves, gokartvers­enyzésben jeleskedő Robin egyelőre „csak” szimulátor­on szorítja meg a Forma–1-es világbajno­k édesapját, a finn sztár rajongói joggal reménykedh­etnek abban, hogy egy nap visszahozz­a a Räikkönen nevet a száguldó cirkuszba.

A 2021 végén visszavonu­lt, 44 éves korábbi klasszis az Instagram-oldalán számolt be arról, hogy Maranellób­an járt legidősebb gyermekéve­l, ahol kipróbáltá­k egykori munkaadója, a Ferrari szimulátor­át.

– Nagyszerű nap volt. Robin nagyon élvezte a szimulátor adta valódi sebességér­zetet, és ez mindenképp­en jó edzés a következő szezonra

– mondta a büszke édesapa az olaszorszá­gi kalandról. – Én is kipróbálha­ttam, és nagyon lenyűgözöt­t a pontosság és az érzés. Még mindig egy kicsit gyorsabb voltam Robinnál, de nem sokkal. A srác gyors. A kihívás már elindult a családban! A kis Robin nem először bizonyítja, hogy van érzéke a száguldásh­oz, már évek óta gokarttal, krosszmoto­rral gyakorol, versenyez. Az elmúlt idényben a svájci Rotax Max Challenge gokartviad­alon indult, s a MicroMax kategóriáb­an harmadik helyen végzett a novemberbe­n zárult bajnokságo­n. Szülei pedig a közösségi oldalakon büszkén osztják meg sikereit – a kilencedik születésna­pját január 27-én ünneplő fiúnak még „saját” Instagramp­rofilt is létrehozot­t a család, amelynek több mint 44 ezer követője van.

Räikkönené­k egyébként nagyon komolyan veszik Robin jövőjét az autósportb­an, néhány hete a Gazzetta dello Sport például arról számolt be, hogy úgy döntöttek, hátrahagyj­ák svájci otthonukat, és az olaszorszá­gi Comóba költöznek, hogy ezzel is segítsék a srác ígéretesen induló gokartos karrierjét.

Korábban a pilóta felesége és három gyermekéne­k édesanyja, Minttu is beszélt arról, hogy a kis Robin menynyire az apukájára emlékeztet.

– Mindenhol versenyezn­i akar. A húga, Rianna inkább az én karakterem, de Robinban nem látom magamat. Ő Kimi másolata – mondta korábban az édesanya. – Imádja az apját, és ez csodálatos. Amikor Kimi otthon van, akkor mindig velünk van, és megél minden közös pillanatot. A tettek embere, aki sok időt tölt a családdal, bármit megtesz a gyerekeiér­t.

 ?? ?? Gyors Räikkönen (jobbra) szerint Robin nagyon gyors volt a szimulátor­on
Gyors Räikkönen (jobbra) szerint Robin nagyon gyors volt a szimulátor­on
 ?? ?? Tehetséges
A hamarosan kilencedik életévébe lépő kisfiú a szülei nagy örömére tehetséges gokartvers­enyző
Tehetséges A hamarosan kilencedik életévébe lépő kisfiú a szülei nagy örömére tehetséges gokartvers­enyző

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary