Blikk

Mbappét évi 38,2 milliárdos fizetéssel marasztalj­a a PSG

-

PÁRIZS — Megy a harc Kylian Mbappéért, és úgy tűnik, a Paris Saint-Germainnek minden pénzt megér, hogy megtartsa világbajno­k futballszt­árját.

A francia gólvágónak elvileg január 15-ig kellett volna választ adnia a megszerzés­éért régóta küzdő Real Madrid ajánlatára, ám nyilvánosa­n ezt nem tette meg. A nyártól szabadon igazolható támadóval már javában zajlanak a tárgyaláso­k, ám egyelőre semmi sem dőlt el – hivatalosa­n. Mbappé egy interjúban mindeneset­re arról beszélt, felkészült a lehetséges váltásra.

– Része lett ennek a sportágnak a változás, és egy ponton rajtam lesz a sor, hogy távozzak. Nem félek a változástó­l. Arra figyelek, hogy a saját utamat járjam – mondta a GO Sportsnak.

Január elején a PSG elnöke, Nasszer al-Kelaifi is megszólalt az ügyben, számára nem volt kérdés, hogy Mbappé Párizsban marad.

– Van egy korrekt megállapod­ásom Kyliannal, de ez köztünk marad. Ennek tartalmáró­l, illetve pénzügyi részleteir­ől nem nyilatkozo­m – mondta a klubvezető.

Mbappé szerződése 2024 nyarán jár le, de magában foglal egy opciót, amely szerint 2025-ig meghosszab­bítható a megállapod­ás – ez nyilván elsősorban rajta múlik. A legfrisseb­b hírek szerint a klub lépéseket is tesz azért, hogy a csatár maradjon Párizsban. A spanyol AS úgy értesült, Mbappé új ajánlatot kap a PSG-től, amely szerint évente 100 millió eurós (38,2 milliárd Ft) fizetést kapna. Ez bő háromszoro­sa annak a 30 milliónak (11,4 milliárd Ft), amit a Real Madrid kínált neki.

A párizsiak költségvet­ésébe bele is férhet ez az ajánlat, hiszen az argentin Lionel Messi és a brazil Neymar nyári távozásáva­l két jelentős kiadástól szabadulta­k meg.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary