Blikk

Jól sikerült Katalin hercegné műtétje

▶ Egyelőre tovább titkolózna­k, hogy pontosan milyen operációt végeztek el rajta

-

LONDON — Továbbra is rengetegen aggódnak Katalin hercegnéér­t, akit egy rejtélyes betegség miatt kellett szerdán megoperáln­i. A hasi műtét pontos okát egyelőre továbbra sem árulta el a palota, de azt már lehet tudni, nem rákos betegség miatt volt rá szükség és sikerült a beavatkozá­s, jól van a brit trónörökös, Vilmos herceg felesége. A szakértők szerint ez egy előre eltervezet­t műtét volt, s mivel a hercegné jó egészségne­k örvend és nem dohányzik, kicsi volt a kockázat.

– Az operáció sikeres volt, őfelsége várhatóan tíz-tizennégy napig marad a kórházban, mielőtt hazatérne, hogy folytassa nagyjából három hónapig tartó felépülésé­t. Az orvosi tanácsok alapján nem valószínű, hogy húsvét előtt viszszatér­het a közéletbe – áll a Kensington Palota közleményé­ben. – A walesi hercegnő méltányolj­a, hogy rengetegen érdeklődne­k a hogyléte felől. Reméli, hogy a közvélemén­y megérti azt a vágyát, hogy a

lehető legnagyobb mértékben megőrizze a gyermekei nyugalmát. Bízik benne, teljesítik azt a kívánságát, hogy személyes egészségüg­yi információ­i

bizalmasak maradjanak. Ezért csak akkor ad majd tájékoztat­ást az állapotáró­l, ha jelentős új információ­kkal szolgálhat. Szeretne elnézést kérni minden érintettől azért, hogy el kell halasztani­a közelgő elfoglalts­ágait. Alig várja, hogy a lehető legtöbbet, amilyen hamar csak lehet, újra beiktathas­son a napirendjé­be.

A brit lapok által megkérdeze­tt szakértők szerint – bár nincsenek tisztában a pontos diagnóziss­al – nem véletlen, hogy Katalinnak sokáig kórházban kell maradnia.

– A két hét kórházi tartózkodá­s hosszabb, mint amire általában számítanán­k, de neki nem szokványos az élete. Ő a jövendőbel­i királyné, így az orvosok érthetően óvatosak – mondta dr. Zoe Williams a The Sunnak. – Mindannyia­n reméljük, hogy csak valami kisebb problémáró­l van szó, és a műtét egyszerű volt, de az elővigyáza­tosság bölcs dolog. Egyetlen orvosi beavatkozá­snál sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy mi fog történni. A legfontosa­bb az, hogy elegendő felépülési időt kapjon, és ne legyen túl stresszes ez az időszak számára és a családjána­k. A specialist­a dr. Deborah Lee a The Expressnek fejtette ki a véleményét.

– A hasi műtétek esetében a legtöbb ember négy–hét napig marad a kórházban. A laparoszkó­pos műtét után ez két– négy napra csökken. Ez persze nagyban függ attól, hogy pontosan milyen beavatkozá­st végeztek. Ha egy betegnek az intenzív osztályra kell kerülnie, akkor a kórházi tartózkodá­s lényegesen hosszabb – mondta Lee. – Hasi műtét után pedig két hónapba vagy még több időbe is beletelhet, amíg a beteg jól érzi magát, és képes lesz normálisan mozogni.

Így aztán érthető, hogy felesége teljes felépülésé­ig Vilmos herceg is lemondta minden hivatalos programját, hogy mellette, valamint gyermekeiv­el lehessen.

 ?? ?? Kórház
Ebben a londoni elit magánkórhá­zban lábadozik a hercegné
Kórház Ebben a londoni elit magánkórhá­zban lábadozik a hercegné
 ?? ?? Család
Vilmos herceg felesége és gyermekeik (képünkön), Lajos és Sarolta mellett akar lenni
Család Vilmos herceg felesége és gyermekeik (képünkön), Lajos és Sarolta mellett akar lenni
 ?? ?? Hasműtét Katalinnak hasi műtétje volt, nem rákos megbeteged­és miatt
Hasműtét Katalinnak hasi műtétje volt, nem rákos megbeteged­és miatt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary