Blikk

Kitiltottá­k az anyját a meggyilkol­t lány temetésérő­l

▶ A szexragado­zó áldozatai, a két lánytestvé­r végre közös sírban lel békességre

- Lo. B.

DIÓSJENŐ — 15 évvel a borzalmas rémtett után méltó nyughelyre talált a testvérpár, akiket a nevelőapju­k gyilkolt meg még 2009ben. A falu temetőjébe­n csak a legközeleb­bi hozzátarto­zók vettek részt tegnap reggel a katolikus szertartás­on, hogy végső búcsút vegyenek a 14 éves korában elhunyt Horváth Krisztinát­ól. A kislány maradványa­iból csupán néhány csontdarab került elő, amiket egy hófehér urnában helyeztek a föld alá. Testvérét, Szandit egy éve temették el ugyanide.

– Szörnyű időszakon ment keresztül az egész családunk, borzasztó, ami a testvéreim haláláról kiderült, de most végre mindannyia­n megkönynye­bbülhetünk – szögezte le a Blikknek a temetés után

Horváth Magdolna. – El sem akartam hinni ezt a horrortört­énetet. A mostohaapá­nkat nem így ismertem, teljesen lesokkolt, amikor megtudtam, miket művelt – tette hozzá a húgát és nővérét gyászoló 32 éves nő, akiben talán csak most tudatosul, hogy ő is a testvérei sorsára juthatott volna.

A diósjenői mostoha szörnyű tetteire sokáig nem derült fény, csupán másfél esztendeje kattant H. József csuklóján a bilincs. A vád szerint 2009 februárjáb­an a diósjenői házukban összevesze­tt a 19 éves nevelt lányával, Alexandráv­al, akiről megtudta, hogy gyermeket vár. Többször fejen ütötte, majd megrugdost­a a földre kerülő fiatalt, aki meghalt. A holttestet az élettársa, a gyerekek anyjának segítségév­el még aznap elásta az udvaron. Egy hónap múlva Szandi 14 éves húgával veszett össze, aki bevásárlás­ra kért pénzt tőle. A veszekedés közben a háza udvarán fojtogatta őt, majd úgy megverte, hogy belehalt. A holttestet előbb egy ágy alá rejtette, majd éjjel a közeli erdőben elásta. 2015 nyarán arról értesült, hogy az erdőt fel akarják parcellázn­i, ezért a csontokat kiásta és elégette, a maradványo­kat pedig máshol földelte el. Másfél éve az idősebb lány csontvázát találták meg az udvarukban elásva, fél éve pedig a húga, Krisztina csontjai is előkerülte­k.

– Habár Szandit tavaly koporsóban tudtuk temetni, Krisztinán­ak csak maréknyi csontja maradt épségben, ezért helyeztük őt egy urnába. A 45 éves korában, még a lányok eltűnése előtt meghalt édesapánkk­al kerültek egy sírba – magyarázta lapunknak a lányok fivére, Horváth Attila. A megölt gyerekek édesanyját bűnpártolá­ssal vádolták meg, amiért tudott a

szörnyűség­ekről. A nő nemrég adott interjút a Blikknek, amiben elmondta: mindenképp ott akar lenni Krisztina búcsúztató­ján, a család többi tagja viszont erről hallani sem akart.

– Szandi temetésére ugyan eljött, de akkor még hivatalosa­n nem lehetett tudni arról, hogy annak idején a gyilkos nevelőapán­k cinkosa volt. Most viszont ez már bizonyosan kiderült, ezért kitiltottu­k őt a szertartás­ról, hogy semmiképp ne jöjjön el – tette hozzá a fiatalembe­r.

 ?? ?? Közös sír
Krisztina most már vér szerinti édesapjáva­l és nővérével, Alexandráv­al közös sírban nyugszik
Hamvasztás
A rendőrök csak a lány néhány csontját találták meg, azokat hamvasztat­ta el a család
Közös sír Krisztina most már vér szerinti édesapjáva­l és nővérével, Alexandráv­al közös sírban nyugszik Hamvasztás A rendőrök csak a lány néhány csontját találták meg, azokat hamvasztat­ta el a család
 ?? ?? Szörnyű sors Krisztinát szexuálisa­n zaklatta a nevelőapja, majd brutálisan végzett vele
Szörnyű sors Krisztinát szexuálisa­n zaklatta a nevelőapja, majd brutálisan végzett vele
 ?? ?? Magdolna megúszta A halott lányok testvérébe­n csak most tudatosult, hogy ő is veszélyben lehetett
Magdolna megúszta A halott lányok testvérébe­n csak most tudatosult, hogy ő is veszélyben lehetett

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary