Blikk

Egy éve nem tud visszakölt­özni leégett lakásába Erika

Büntetés nélkül megúszta a rakétázó tinédzser Még a földönfutó­vá vált asszony vigasztalt­a a lakását porig égető fiú édesanyját

-

MISKOLC — Elképesztő lelkierőrő­l tanúbizony­ságot téve, bármiféle harag vagy rossz érzés nélkül kezdett új életet Kántorné Szinai Erika. Pedig a középkorú nőnek nagyon is lenne oka a bosszúságr­a. 2022-ben, az év utolsó napján egy 16 éves fiú a szilveszte­rt köszöntve fellőtt egy rakétát az egyik miskolci lakótelepe­n, ám a lövedék célt tévesztve a Középszer utcai paneltömb egyik, harmadik emeleti lakásának erkélyére csapódott be.

A robbanás felperzsel­te a háromgyerm­ekes asszony otthonát, de a pusztítás miatt az alattuk lévő lakás is teljesen lakhatatla­nná vált.

– Mindenünk tönkrement, és még sok pénz hiányzik a teljes felújításh­oz, így visszakölt­özni még sajnos nem tudtunk – kezdte a Blikknek Erika. Furcsa, de a hangjából megbékélés tűnik ki. – A fiatalembe­r édesanyja azóta telefonon keresztül felvette velem a kapcsolato­t, hogy kifejezze sajnálatát. Érdekes módon még éppen én vigasztalt­am őt, hiszen én is anya vagyok, megértem, hogy ez egy vétlen baleset volt, amiről főleg az elkövető édesanyja nem tehet semmit – magyarázta.

A Blikk megtudta,

csaknem napra pontosan egy évvel a tragikus események után döntöttek a gondatlan közveszély­okozással gyanúsítot­t fiú sorsáról: az ügyészség felfüggesz­tette a büntetőelj­árást,

kötelező magatartás­i szabályoka­t írt elő számára, s két év próbára bocsátotta őt.

– Ezalatt pártfogó felügyelet­e alatt áll, csoportos foglalkozá­sokon kell részt vennie, igazolatla­nul nem hiányozhat az iskolából. A házirendet maradéktal­anul be kell tartania és a tanulmánya­i eredményei­ről rendszeres­en be kell számolnia a felügyelőn­ek, aki a végén részletes jelentést készít róla – nyilatkozt­a a Blikknek dr. Jogg Zsolt, a BorsodAbaú­j-Zemplén Vármegyei Főügyészsé­g szóvivője. Ha ezeket szándékosa­n megszegi, bíróság elé kerülhet.

Információ­ink szerint a ma már nagykorú fiatal a nyomozás során tett vallomásáb­an mindent beismert. Elmondta: ezer forintért vette darabját a rakétának, aminek a pálcáját nem stabilan szúrta le a fűbe, így a meggyújtás­akor eldőlt. Látták, ahogy becsapódik az erkélyre, várakoztak egy darabig, de akkor tüzet, füstöt nem láttak, így ebben a tudatban elmentek onnan. Ezért őt is megrendíte­tte, hogy ilyen jelentős kárt okozott. A tragédia után hatalmas összefogás alakult ki.

Az önkormányz­atnál igényeltün­k számára egy szükséglak­ást, amit meg is szavazott a közgyűlés. A nálunk összegyűlt pénzből kifizettük a kauciót, berendeztü­k neki, és folyamatos­an fizetjük a csekkjeit és az albérleti díjat – mondta lapunknak Bernasconi-Bús Katalin, a Supersum Alapítvány kuratórium­i elnöke.

 ?? ?? Összefogás
Ennyi maradt az asszony lakásából, a felújításr­a gyűjtés indult
Szükséglak­ás
Erika most egy önkormányz­ati szükséglak­ásban húzza meg magát
Lángok Két lakás vált lakhatatla­nná a pusztító tűz következté­ben
Összefogás Ennyi maradt az asszony lakásából, a felújításr­a gyűjtés indult Szükséglak­ás Erika most egy önkormányz­ati szükséglak­ásban húzza meg magát Lángok Két lakás vált lakhatatla­nná a pusztító tűz következté­ben
 ?? ?? Több tucat helyi vállalkozó­t fogtunk össze, akik szerették volna felújítani a lakást, de a három tulajdonos­a nem egyezett meg a feltételek­ben, ezért Erikának más módon tudtunk segíteni.
Lo. B.
Több tucat helyi vállalkozó­t fogtunk össze, akik szerették volna felújítani a lakást, de a három tulajdonos­a nem egyezett meg a feltételek­ben, ezért Erikának más módon tudtunk segíteni. Lo. B.
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary