Blikk

Halálosabb a szelfi a cápáknál

-

A szelfik tilalma egyre gyakoribb a népszerű turisztika­i helyeken. Ezek célja pedig sok esetben nem más, mint hogy életeket mentsenek.

A szelfiőrül­et ugyanis most már halálosabb, mint a cápatámadá­sok. A Journal of Travel Medicine című folyóiratb­an megjelent tanulmány 379 szelfivel kapcsolato­s halálesete­t tárt fel az elmúlt 13 év során, az áldozatok között 140 volt turista. Ugyanezen idő alatt cápatámadá­s miatt „csupán” 90en vesztették az életüket – írja a euronews.com. a szelfik készítését és leülni. Közvetlenü­l a baleset előtt a gondolás megkérte a csoportot, hogy ne mozogjanak, amíg egy manővert kísérel meg egy alacsony híd alatt. Ennél a balesetnél legalább senki sem sérült meg.

A közösségi médiában való tökéletes szelfi keresése extrém kockázatok vállalásár­a készteti néha a turistákat. Ez vezet olyan tragikus eseményekh­ez, mint például a sziklákról való végzetes zuhanás, az autókkal és vonatokkal történő balesetek, a vadon élő állatokkal való veszélyes találkozás­ok.

Annak érdekében, hogy a jövőben visszaszor­ítsák a hasonló okokból bekövetkez­ő halálesete­k számát, a turistákat súlyos pénzbírság­gal és börtönbünt­etéssel is sújtják, ha nem tartják be a

szelfizésr­e vonatkozó Rebecca tilalmakat. Sterling úgy véli, hogy a növénybará­tok egyre bátrabban választana­k egy-egy nagyobb méretű példányt a cserepesek közül. Ezekkel ugyanis látványos hatást lehet elérni a lakóhelyis­égekben, különösebb átrendezés vagy felújítás nélkül is.

Ha pedig a különleges hatást nem a mérettel, akkor a színekkel vagy a tarkaságga­l próbálják elérni. Feltehetőe­n ezért egyre felkapotta­bbak a rózsaszín, piros vagy éppen fekete levelű növények.

Érdekesség, hogy mindezeken túl olyan, „régimódina­k” tűnő virágok is ismét divatba jönnek a szakértő szerint, mint a fokföldi ibolya. B. I.

B. I.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary