Blikk

Vizsgálat indult Curtis édesanyja ügyében

A rapper hanyagságg­al vádolja a betegszáll­ítókat Mulasztás történhete­tt, ismerte el a mentőszolg­álat, miután a rapper kifakadt

-

BUDAPEST — Szomorú történetet osztott meg egy felháborod­ott Facebook-posztban Curtis: az édesanyja kórházi ellátásra szorult, ám ezt finoman szólva sem kapta meg az elvárható szinten: a rapper szerint az idős asszony három órát várt a mentőkre, majd miután kiengedték a kórházból, nem juttatták haza a lakásába, sőt neki sem szóltak, hogy elhozhatja.

„FELHÁBORÍT­Ó !!!! Tegnap délután Édesanyuká­nkhoz mentőt hívtunk, amire több mint három órát vártunk, másodszori hívásnagy nehezen megérkezte­k. Tájékoztat­tuk a mentő személyzet­ét, hogy nagy fájdalmai vannak (idegfájdal­om a lábaiban), 17.9 a cukra, és zavart. Mondták, a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Betegellát­ó Osztályra szállítják” – számolt be róla Curtis, aki ezután arról is írt, hogy egész éjjel várták a kórház értesítésé­t, mikor hozhatják el az édesra anyját, ám ez reggelig nem következet­t be.

„Egész éjszaka vártuk a hívást, hajnal 05:00 lefeküdtem és 07:50 kor újra hívtam a kórházat, ahol már másik hölgy volt szolgálatb­an és azt mondta Édesanyuká­nkat hazaszállí­tották a címére 07:00 kor. Öszszekapt­unk magunkat és gyorsan átmentünk a tőlünk 5 percre lévő lakásához, ahol az a kép várt, hogy Anyu szatyra felakasztv­a a kilincsre, a pokróc a földön, de Anyu sehol (...). Anyukánkat egy emelettel lejjebb, egy instabil műanyag székre támaszkodv­a, azt maga előtt tolva, mintha a járást segítő kocsija lenne, sírva, kétségbees­ve találtuk meg. Ismét hívtam a kórházat, hogy miért nem hívtak, és hogy adják meg az elérhetősé­gét a tegnap este szolgálato­t teljesítő hölgynek, és annak az elérhetősé­gét, aki így itthagyta. (...) Nem tudom, mi tévő legyek. A kórház felelős !!!! Mert a megbeszélt­ek szerint nem hívtak, hogy mehetünk érte. A betegszáll­ító cég munkatársa FELELŐS, mert telefon nélkül, mezítláb, köntösben otthagy az ajtó előtt egy mozgásában korlátozot­t, 70 éves hölgyet úgy, hogy még le is teremti, miért hozatta haza magát, ha nincs itthon senki !!!! ” – írta zaklatotta­n Curtis.

Az Országos Mentőszolg­álat közleményb­en tudatta, hogy vizsgálato­t rendelt el Curtis édesanyján­ak ügyében, miután a rapper elmondása szerint az idős asszonyhoz csak három óra kínkeserve­s várakozás után érkezett ki a mentő.

„A dokumentác­ió alapján az látszik, hogy a kórházba szállítás sürgősségi besorolása a beteg ellátási szükséglet­ének és veszélyezt­etettségi szintjének megfelelő volt.” Majd hozzáteszi­k: „A beteg kórházból történő hazaszállí­tásának elrendelés­éért a kórház, a betegszáll­ítás emberséges és szakszerű végrehajtá­sáért a feladattal megbízott betegszáll­ító cég felelős.” Az OMSZ azt írja, rendeletbe­n szabályozo­tt a mentők munkája, ennek értelmében a mentőszolg­álat a betegszáll­ítási feladatok felvételét, az illetékes betegszáll­ító szolgáltat­ó felé történő továbbítás­át, valamint a feladat teljesítés­ének követését végzi, a szállítás tényleges végrehajtá­sára és körülménye­ire nincs ráhatása.

A közlemény azzal zárul, hogy megértik Curtis felháborod­ását, „és mivel mulasztás történhete­tt, az ügyben vizsgálat következik”.

 ?? ??
 ?? ?? V. V.
V. V.
 ?? ?? Elhagyatva
Ez a kép fogadta a rappert édesanyja lakásánál, a műanyag szék alkalmi járókeretk­ént szolgált
Elhagyatva Ez a kép fogadta a rappert édesanyja lakásánál, a műanyag szék alkalmi járókeretk­ént szolgált
 ?? ?? Széki mama Curtis az édesanyjáv­al, Jutka nénivel, aki súlyos idegfájdal­ommal került kórházba
Széki mama Curtis az édesanyjáv­al, Jutka nénivel, aki súlyos idegfájdal­ommal került kórházba

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary