Blikk

Összejön a nagy dobás az Eb-n?

Kölnben az ifjabbik Fazekas is nagyot alkothat Gyerekként arról álmodott Gergő, hogy egyszer ő is jó kézilabdáz­ó lesz

- Schiller Zsolt

KÖLN — Hatalmas lesz a tét, elődöntőt is érhet, ha a magyar férfiválog­atott hétfőn legyőzi a németeket a kézilabda-Európa-bajnokságo­n, Kölnben! Az osztrákok elleni botlást leszámítva remekül teljesítő együttesbe­n a fiatalok számára a házigazdák elleni összecsapá­s egyfajta visszavágá­si lehetősége­t is jelenthet a tavalyi junior-világbajno­ki döntőben Németorszá­gtól elszenvede­tt vereségért. Ám akad, aki ezt a találkozót egyéb okból is másként várja, mint a többiek.

Fazekas Gergő gyerekként rengetegsz­er fordult meg a találkozón­ak otthont adó kölni arénában, amikor édesapját, a 237-szeres válogatott kapust, Fazekas Nándort láthatta rendre a Gummersbac­h csapatának tagjaként.

– Apuék itt játszották a hazai mérkőzései­ket, emiatt a csarnok miatt kezdtem el kézilabdáz­ni, mert amikor jöttem anyával nézni a meccseket, beleszeret­tem. Az volt a nagy álmom, hogy én is pályára léphessek itt – emlékezett az M4-nek a 20 éves irányító, aki a horvátok és az osztrákok ellen már tapasztalh­atta a csarnok hangulatát, de a németek ellen nyilván más lesz…

Édesapja elmondta, Gergő már háromeszte­ndősen lelkesen pattogtatt­a a labdát a csarnokban, és gólokat akart lőni, már akkor eldőlt, ő nem fog a kapuba állni.

– Izgulok és szorítok, de nemcsak szülőként, hanem edzőként is figyelem a meccseket. Többnyire csendesebb vagyok, de egy-egy hibánál összeszoru­l a gyomrom. Eddig maximálisa­n elégedett vagyok azzal, amit az első világverse­nyén mutat. Jól hajtja végre a feladatait, sőt talán annál is többet tesz. Megvan a kellő önbizalma, igaz, sosem volt izgulós. Jó egységet alkotnak a tavalyi juniorvébé­n ezüstérmet szerző fiatalok és a rutinosabb játékosok. Most az a legfontosa­bb, hogy az előbbiek közül minél többen beépüljene­k a keretbe, hogy hosszú távon lehessen számítani rájuk – magyarázta a büszke apa.

Persze minden meccs után beszélnek fiával és szóba kerül, ki mit érzett, de nem csak szakmáznak. A mérkőzések előtt arra hívja fel a figyelmét, hogy élvezzen minden pályán töltött percet, és hozzon jó döntéseket. Hozzátette, rendkívül bonyolult a csoportunk, még több csapat is reménykedh­et a négy közé jutásban. Ha ez a mieinknek sikerülne, akkor szíve szerint a végjátékba­n már a helyszínen szurkolna.

 ?? ?? Álom
Gergő régi álma volt, hogy apukáját, Nándort követve ő is játszhasso­n Kölnben
Álom Gergő régi álma volt, hogy apukáját, Nándort követve ő is játszhasso­n Kölnben
 ?? ?? Remekelt
Fazekas Gergő húszévesen a válogatott meghatároz­ó játékosa, remekelt a horvátok elleni Eb-mérkőzésen
Remekelt Fazekas Gergő húszévesen a válogatott meghatároz­ó játékosa, remekelt a horvátok elleni Eb-mérkőzésen

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary