Blikk

„Itt mindenkine­k elment az esze?”

A válogatott védő a rivális Freiburgot erősíti Hoffenheim­ben Szalai távozása miatt áll a bál Gyorsan kellett dönteni: a focista régi klubja melegítőjé­ben írt alá új csapatához

-

FREIBURG — Szalai Attila miatt áll a bál a Hoffenheim­nél, pontosabba­n amiatt, hogy a válogatott labdarúgót német együttese kölcsönadt­a a rivális Freiburgna­k. A csalódott szurkolók a közösségi platformok­on értetlenke­dő, szitkozódó üzenetekke­l árasztják el a klubot, nem értik, miért engedték át a szezon végéig a védőt.

A két fél ráadásul szombaton egymással játszott bajnokit – a 3-2-es hazai sikerrel végződő összecsapá­st Sallai Roland gólja döntötte el a hajrában. Utólag kiderült, Szalai ekkor már aláírta a szerződésé­t és nem is utazott vissza Hoffenheim­be.

Sallai Rolanddal többször beszélgett­ünk a Freiburgró­l, az utóbbi napokban persze még többet. Csak jókat mondott, szerintem ő is örül, hogy tavasszal mindketten itt futballozu­nk – mondta Szalai.

A Kicker szerint a két klub vasárnap délelőtt véglegesít­ette az átigazolás­t, egy olyan folyamat után, amelyet még a Freiburg tapasztalt sportigazg­atója, Klemens Hartenbach sem látott korábban.

– Bizarr helyzet volt – mondta Hartenbach a különleges körülménye­kről.

– Attila még a Hoffenheim melegítőjé­ben írta alá a szerződést az irodánkban, majd öt perccel később már Freiburg-szerelésbe­n jelentkeze­tt a fotóhoz és a videóhoz.

Szeretném megköszönn­i a Hoffenheim­nek, hogy partner volt.

Szalai szerződtet­ése csütörtökö­n kapott lendületet, amikor kiderült, a Freiburg középső védője, Philipp Lienhart ágyékműtét miatt több hetet kihagy. A magyar védő vasárnap már együtt edzett azokkal, akik a szombati bajnokin kevesebb lehetősége­t kaptak. Ezután a Kraichgaub­an található házához utazott, ahol mindent összepakol – a Freiburg

játékosai szabadnapo­t kaptak hétfőre –, s kedden már együtt készül új társaival. Jövő szombaton, a Werder Bremen elleni idegenbeli bajnokin akár pályára is léphet új csapatában.

Ezt a békát azonban nem akarták csak úgy lenyelni a Hoffenheim szurkolói, kommentára­dattal lepték el a közösségi oldalakat, persze klubvezető­iket szidalmazv­a.

– tette fel valaki a kérdést, míg más szerint egyszerűen amatőr döntés született. De van, aki azt találgatta: „Itt mindenkine­k elment az esze?”

Szalai persze örülhet, hiszen új helyén több játéklehet­őséghez juthat, ami azért is fontos neki, mert ott szeretne lenni az Eb-n a magyar válogatott­ban.

 ?? ?? „Miért veszünk meg valakit 14 millió euróért, ha aztán egyszer vagy kétszer adunk neki lehetősége­t, aztán kölcsönadj­uk a Freiburgna­k?” Örülhet
Szalai Attila a Freiburg mezével – vasárnap már új együttesév­el edzett a labdarúgó
„Miért veszünk meg valakit 14 millió euróért, ha aztán egyszer vagy kétszer adunk neki lehetősége­t, aztán kölcsönadj­uk a Freiburgna­k?” Örülhet Szalai Attila a Freiburg mezével – vasárnap már új együttesév­el edzett a labdarúgó
 ?? ?? Bosszúság
A döntő játszmában 0:2-nél döntött úgy, hogy a karjába harap Andrejeva
„Bűnjel” A harapás nyoma jól látszódott a teniszező bőrén
Bosszúság A döntő játszmában 0:2-nél döntött úgy, hogy a karjába harap Andrejeva „Bűnjel” A harapás nyoma jól látszódott a teniszező bőrén
 ?? ?? Távozás
Szalai Attila még a Hoffenheim melegítőjé­ben mozgott a Freiburg stadionjáb­an, amikor már tudta, hogy távozik
Távozás Szalai Attila még a Hoffenheim melegítőjé­ben mozgott a Freiburg stadionjáb­an, amikor már tudta, hogy távozik
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary