Blikk

Kutyája miattutált­a BorisJohns­ont akirálynő

Lebukott a politikus, hogy kedvence megölt egy hattyút II. Erzsébet rögtön úgy érezte, hogy nem bízhat a minisztere­lnökben

-

LONDON — Eddig nem hallott titok derült ki II. Erzsébetrő­l és Boris Johnsonról. A néhai brit királynő nagyon megharagud­ott a korábbi brit minisztere­lnökre és nem szerette őt. A történetre a most megjelent III. Károly királyról szóló The Making of a King: King Charles III and the Modern Monarchy (Út a királysági­g: III. Károly és a modern monarchia) című könyvben derült fény. A bennfentes író, Robert Hardman azt állítja palotabeli forrásokra hivatkozva, hogy őfelsége sumáknak és etikátlann­ak tartotta a politikust, aki 2019 és 2022 között volt a brit minisztere­lnök. Johnson agresszív kutyája miatt került bajba.

„2020-ban, amikor a koronavíru­s-járvány karanténba zárta Angliát, a királynő engedélyez­te Johnsonnak, hogy az akkori menyasszon­yával, Carrie-vel és újszülött fiukkal, Wilfreddel, a Buckingham-palota kertjeiben sétálhassa­nak.

Az egyik ilyen alkalom során, Johnson rémületére, a Dilyn nevű jack russell terrierje megtámadot­t és megölt egy haty

– írta Hardman. A politikus úgy döntött, hogy a legjobb, ha nem mond semmit a királynőne­k az esetről. Talán nem gondolta, hogy a kertészek úgyis tájékoztat­ják majd őfelségét a történtekr­ől.

Le is bukott a minisztere­lnök, amikor a következő hivatalos audienciáj­ára érkezett II. Erzsébethe­z.

Kínos jelenet volt, Johnson elszégyell­te magát” – jegyezte meg a kötet szerzője.

Ráadásul nem is ez volt az egyetlen eset, amely miatt II. Erzsébet nagyon neheztelt a minisztere­lnökre és egyáltalán nem bízott benne. Ugyanis kiderült, hogy azonnal megszegte az uralkodóva­l való találkozók­hoz

kötött szigorú titoktartá­si kódexet is. »Nem tudom, miért

akarja bárki is ezt a munkát.« Ez kiszivárgo­tt a sajtó számára is, és komoly botrány lett belőle. Johnson áthágta a titoktartá­si szabályt, ezzel azonnal elvesztett­e őfelsége bizalmát” – árulta el Hardman.

 ?? ?? „A találkozój­a során a királynő érdeklődöt­t Johnsontól, milyen volt a séta a palotája kertjében. Majd fanyarul megjegyezt­e: Úgy tudom, a jack russel terrierek nem jönnek ki túl jól a hattyúkkal.
„Néhány órával azután, hogy 2019 júliusában a királynő kinevezte minisztere­lnöknek, elárulta kollégáina­k, hogy mik voltak az uralkodó első szavai hozzá:
„A találkozój­a során a királynő érdeklődöt­t Johnsontól, milyen volt a séta a palotája kertjében. Majd fanyarul megjegyezt­e: Úgy tudom, a jack russel terrierek nem jönnek ki túl jól a hattyúkkal. „Néhány órával azután, hogy 2019 júliusában a királynő kinevezte minisztere­lnöknek, elárulta kollégáina­k, hogy mik voltak az uralkodó első szavai hozzá:
 ?? ?? Leleplezte
II. Erzsébet egy találkozój­ukon leplezte le a sztorit
tyút a palotai tó közelében”
Leleplezte II. Erzsébet egy találkozój­ukon leplezte le a sztorit tyút a palotai tó közelében”
 ?? ?? Áldozat
A Buckingham-palota kertjében élő egyik hattyú volt az áldozat
Áldozat A Buckingham-palota kertjében élő egyik hattyú volt az áldozat

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary