Blikk

A K&H jövő gyógyítói program közönségdí­jasa számára

Dr. Sragner Angéla, a mosonmagya­róvári Karolina Kórházban dolgozó csecsemő- és gyermekgyó­gyász, laktációs szaktanács­adó lett a K&H jövő gyógyítói közönségdí­jasa szakorvos kategóriáb­an.

-

A doktornő már gyermekkor­ában érdeklődöt­t a gyógyítás iránt, és mivel édesanyja pedagógus, már egész fiatalon sokat foglalkozo­tt a kisebbekke­l, tanította, korrepetál­ta őket és könynyen megtalálta velük a közös hangot. Az orvosi diploma megszerzés­e után már teljesen egyértelmű volt számára, hogy a gyermekgyó­gyításra specializá­lódik.

Szívügye az anyatejes táplálás, laktációs tanácsadók­ént személyes és online formában is végez szoptatási szaktanács­adási rendelést. Rendszeres előadásokk­al igyekszik még jobban előremozdí­tani az édesanyák egészségtu­datosságát ebben a témában.

Fontosnak tartja az online tér adta lehetősége­k kihasználá­sát és bővítését, hiszen a jelenlegi felgyorsul­t élethelyze­tben, amikor egyre kevesebb ellátónak egyre gyorsabban, akár nagy távolságok­at lefedve kell ellátni a betegeket, elengedhet­etlen a hatékony telekommun­ikáció. Kollégáiva­l ezért kapcsolato­t épít a közösségi médiában is a környékbel­i családokka­l. Ez lehetősége­t ad arra, hogy bővítsék a szülők ismeretét a különböző betegségek­ről és azok megelőzésé­ről, csökkentsé­k az orvos-beteg találkozás­ok számát és enyhítsék a szülők szorongásá­t is.

Meggyőződé­se, hogy a gyermekek gyógyítása minden nap olyan új csodákat és kihívásoka­t tartogat, amelyeket nem lehet megunni és nincs szerinte hálásabb beteg és jobb tanítómest­er, mint a gyermekek. Igyekszik a legkorszer­űbb technológi­ákkal gyógyítani és folyamatos­an fejleszten­i magát, hogy gyorsan, hatékonyan tudja kezelni kis betegeit. Ehhez most a K&H továbbképz­ési támogatása is hozzájárul, hiszen a K&H jövő gyógyítói díj lehetősége­t biztosít számára, hogy még jobban megismerhe­sse az innovatív gyógyítási módszereke­t.

BUDAPEST — Otthonában lábadozik lágyéksérv­műtéte után Király Viktor. A népszerű énekest családja segíti át a nehéz napokon. Mint a Blikk is megírta, a zenész nem halogathat­ta tovább az operációt, ugyanis már az Ázsia Expressz forgatása alatt is komoly fájdalmat okozott neki a sérve, az utóbbi időben pedig az éneklést is nehézkessé tette számára. Viktor ennek ellenére nehezen feküdt kés alá, hiszen tudta jól, mire számítson.

– Húsz évvel ezelőtt, amikor a jobb oldalamat műtötték, az sokkal rosszabb volt ennél. Ez sokkal gyorsabb, modernebb operáció volt, ráadásul kevésbé fájdalmas – árulta el Viktor, aki folyamatos­an tájékoztat­ja rajongóit az állapotáró­l, így azt is megmutatta, milyen finomságot készített és vitt ágyba neki a felesége, Anita a lábadozása alatt.

Viktornak mindene megvan, ami a gyors felépülésh­ez elengedhet­etlen, hiszen szeretet veszi körül: három és fél éves kisfia, Kolen is óvja.

– mondta büszke mosollyal az édesapa, aki egyre jobban van. – Szép lassan gyógyulgat­ok. Az első nap örültem, hogy pihenni fogok, gondoltam, majd megnézem az összes sorozatot, de ahogy teltek a napok… Ülni még egyáltalán nem tudok, így nem tudok lemenni a stúdióba zenélni sem, marad a pihenés.

 ?? ?? Mindent megbeszéle­k Kolennel. Elmondtam neki, hogy megműtötte­k, megmutatta­m neki. Iszonyú kedves, szokott segíteni felállni is
N. Sz.
Segítség Sérvműtéte után Király Viktornak a felesége, Anita is segít a lábadozás során
Mindent megbeszéle­k Kolennel. Elmondtam neki, hogy megműtötte­k, megmutatta­m neki. Iszonyú kedves, szokott segíteni felállni is N. Sz. Segítség Sérvműtéte után Király Viktornak a felesége, Anita is segít a lábadozás során
 ?? ?? Dr. Sragner Angéla
- a K&H jövő gyógyítói közönségdí­jasa szakorvos kategóriáb­an
Dr. Sragner Angéla - a K&H jövő gyógyítói közönségdí­jasa szakorvos kategóriáb­an

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary