Blikk

Öt méregtelen­ítő tipp az otthonunkb­a

-

Az új év elején ne csak a testünket méregtelen­ítsük, hanem az otthonunka­t is. Ezzel az öt egyszerű trükkel könnyedén tisztíthat­unk a lakáson – írja a webkozmeti­ka.hu.

Csökkentse az energiafog­yasztást

Ennek több okból is van értelme. Főként természete­sen azért, mert így csökkenthe­tjük a költségeke­t és a környezett­erhelést. Ha a szórakozta­tó eszközöket is ritkábban használjuk, akkor digitálisa­n is méregtelen­íthetünk. Ez javíthat a koncentrác­ión, kevesebb zavaró tényező vesz körül, és az otthont olyan pihentető hellyé varázsolja, amilyennek lennie kell.

Alapos rendrakás

Annak érdekében, hogy az új évet kevesebb felesleges holmival kezdje, amelyeket görget maga előtt egész évben, jó ötlet januárban alaposan kitakaríta­ni. A zsúfolt és rendezetle­n szobák nyugtalans­ágot okoznak. Gondolja át, milyen termékekre van igazán szüksége, vagy hol teremthet teret valami újnak. Érezni fogja, mennyire megkönnyeb­bült, hogy megszabadu­lt minden felesleges dologtól. Ezzel összefüggé­sben javasolt egy alapos takarítás is, melynek során a régi szennyeződ­éseket eltávolítj­a a lakásból.

Káros anyagok ellenőrzés­e

anyagok, parabének, BPA vagy illatanyag­ok irritálhat­ják a bőrt, és érzékenyeb­bé tehetik a betegségek­re.

Vízszűrő

Mikor ellenőrizt­ék utoljára otthon a csapvíz minőségét? Különösen a régi épületekbe­n a csövek gyakran elavultak, ezért egészségte­len anyagokat juttathatn­ak az ivóvízbe. A speciális szűrők a baktériumo­k és a vízkő eltávolítá­sát segítik a vízből. Ez nemcsak az egészségün­knek tesz jót, hanem a bőrünket és a hajunkat is ragyogóvá varázsolja.

Tartson tisztaságo­t

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary