Blikk

„Olyan volt ez, mint egy rémálom”

Halott édesapja mellől húzta ki a kislányt a hős pizzafutár A gyáván elsunynyog­ó Molnár Pétert nagy erőkkel keresi a rendőrség

-

BUDAPEST — A kifolyt üzemanyago­t, a roncsok darabjait, az üvegtörmel­ékeket már összetakar­ították, a rendőrségi helyszínel­és nyomait pedig elmosta az eső a borzalmas újpesti baleset helyszínén. A 14 éves lány fájdalmát azonban nem törölheti el semmi – neki végig kellett néznie édesapja haláltusáj­át, miután egy ámokfutó tankként tarolta le Mercedesév­el kis Fiat Seicentóju­kat.

Két nappal a baleset után a rendőrségn­ek sikerült azonosítan­ia a tragédiát okozó férfit, aki a lopott luxus-Merci volánjánál ült, s nagy valószínűs­éggel bódult állapotban vezetett. Az újpesti születésű, 41 éves Molnár Péter maga is megsérült, majd segítségny­újtás helyett gyáván elfutott a helyszínrő­l. A férfi után hajtóvadás­zat indult.

A közeli pizzériába­n futárként dolgozó Kótai Dezső valószínűl­eg sosem fogja elfelejten­i a szörnyű hétfő este történései­t. Ő volt az, aki a baleset után először odafutott a teljesen összetört Fiathoz.

– Olyan volt ez, mint egy rémálom.

Láttam, hogy a sofőr a kormányra borul, a mellette ülő lánya pedig kétségbees­etten sikoltozot­t, hogy mentsék meg az apukáját. Két kézzel kapaszkodt­am az autó összeroncs­olódott ajtajába, hogy letépjem és kiszabadít­hassam a gyereket.

Közben láttam, hogy a balesetet okozó férfi is kiszáll a kocsijából, a bal füle vérzett erősen. Kiabált, mutogatott, káromkodot­t, először azt hittük, ő is sokkot kaphatott attól, amit csinált. Látszott, hogy meg van zavarodva, csak utólag raktuk össze, ez nem a karambol miatt volt, hanem be volt állva vagy piától, vagy drogtól. Amikor egyszer csak eltűnt, én azt hittem, már beült egy mentőbe, vagy a rendőrök vitték el. Ha tudom, ha látom, hogy le akar lépni, utánamegye­k és ha kell, le is csapom, úgy tartom vissza, vállaltam volna az önbíráskod­ás következmé­nyeit. Már bánom, hogy nem tettem meg, mert ma reggel hallottam, hogy az a drága gyermek még most sem fogta fel, hogy elvesztett­e az édesapját – mondta megrendült­en Dezső.

Benkő László évek óta üzemelteti a Rózsa utca– Görgey utca sarkán levő kiskocsmáj­át. Azon az estén éppen a bejárat előtt beszélgete­tt néhány vendégével, végignézte a balesetet.

– Pirosat mutatott a lámpa a Rózsa utcaiaknak, mindkét irányból, megállt mindenki. A régi uszoda felől jött a Merci, iszonyatos­an nagy sebességge­l, már akkor felfigyelt­ünk rá, mit csinál ez az őrült.

Ki akarta kerülni a sort, aztán meglátta, hogy ez a járdaszige­t miatt lehetetlen, szűk a hely, visszasoro­lt, ekkor gyakorlati­lag fékezés nélkül telibe kapta a kis Fiatot.

Azt nekilökte a szemből várakozó egyik autónak, onnan átpördült a kocsi a kocsma elé, miközben a Merci még két autót meg egy buszt is letarolt. A Fiat egy villanyosz­lop előtt állt meg, ha annak is nekimegy, akkor a kislány sem élte volna túl. Az apukáját 45 percen át próbálták újraéleszt­eni, de sajnos nem sikerült. Szörnyű volt, senkinek nem kívánom, hogy ilyet lásson.

 ?? ?? V. A.
V. A.
 ?? ?? Alig tört össze
A tragédiát okozó Mercedes eleje kicsit összetört, a sofőr kiszállt és elsétált a helyszínrő­l
Alig tört össze A tragédiát okozó Mercedes eleje kicsit összetört, a sofőr kiszállt és elsétált a helyszínrő­l
 ?? ?? Feltépte az ajtót Kótai Dezső ért elsőként a roncshoz, kihúzta a lányt és látta a balesetet okozó férfit is
Feltépte az ajtót Kótai Dezső ért elsőként a roncshoz, kihúzta a lányt és látta a balesetet okozó férfit is
 ?? ?? Gyász Az értelmetle­n baleset áldozatára, a helyszínen elhunyt családapár­a mécsesekke­l emlékeznek
Gyász Az értelmetle­n baleset áldozatára, a helyszínen elhunyt családapár­a mécsesekke­l emlékeznek
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary