Blikk

Minden elsőre nagyon emlékszünk Egymilliót ajánlott legyőzőjén­ek az íjász

- G. Z.

BUDAPEST — Életünk nagy elsőiről készült országos kutatás a hazai McDonald’s megbízásáb­ól. A magyarok bő kétharmada szerint az első szerelem a legemlékez­etesebb életesemén­y. Az első, igazinak tartott barátságok­at ilyen-olyan formában a megkérdeze­ttek több mint fele ápolja még mindig, ami másfelől persze azt is jelenti, sokan közülük már egyáltalán nincsenek jelen egymás életében. A legemlékez­etesebb emlékek a gyermekekn­ek készült tartalmakh­oz kapcsolódn­ak: ifjúsági, gyerekirod­alom, kalandregé­ny, kötelező olvasmány, rajzfilm, mese, vígjáték. A nagy elsők között a népszerűsé­gben ezeket a romantikus, a sci-fi és a fantasy irodalom követi, valamint ezek filmművész­eti megfelelői. A komolyabb irodalom, mint a drámák, versesköte­tek, szép- és tényirodal­om csak keveseknek volt meghatároz­ó első olvasmány.

Az első munkatapas­ztalatokat a többség ugyancsak még szinte gyerekfejj­el, 20 éves kora előtt szerezte meg, így nem meglepő, hogy az első munkanap is sokak számára az emlékezete­s élmények közé tartozik.

HAJDÚNÁNÁS – Egymillió forint jutalmat ajánlott fel a magyar íjász távolsági világrekor­der, Mónus József annak, aki túlszárnya­lja az 1007 méteres, tavaly lőtt világcsúcs­át. A világhírű sportember egy különleges íjásztalál­kozót szervez áprilisban Hajdúnánás­ra, ahol a meghívott külföldi és hazai profi versenyzők mellett bárki nevezhet a versenyre.

A Fehér Farkas néven ismert klasszis több kategóriáb­an, harmincnál is több világrekor­dot tudhat magáénak, az ezermétere­s álomhatárt tavaly sikerült átlőnie. „Bárki, aki a világrekor­djaimat túllövi, 1 millió Ft jutalmat kap”

– írta Facebook-posztjában Mónus József.

Aki a rekorddönt­ésre vállalkozi­k, annak nem lesz könnyű dolga. József a Blikknek már korábban elmondta, hogy versenyíja­it műhelyében saját maga készíti, van, amelyiken éveken át finomít. A vesszőket nemkülönbe­n. Minden rekorderes­zközét, vagyis az íjat és a veszszőt csupán egyetlen alkalommal, a meghirdete­tt versenyen használja.

Tervei szerint az eddigi távlövő csúcsot idén szeretné túlszárnya­lni, 1300 méteres lövésre készül.

 ?? ?? Nem százas
Miután paprikaspr­ay-vel lefújta az őt felelősség­re vonó férfit, teljes erővel beletolato­tt a mögötte álló autójába – amiben három ember ült
Nem százas Miután paprikaspr­ay-vel lefújta az őt felelősség­re vonó férfit, teljes erővel beletolato­tt a mögötte álló autójába – amiben három ember ült
 ?? ?? Elszánt
Mónus József akár évekig is csinálja íjait és nyilait és csupán egyszer használja
Elszánt Mónus József akár évekig is csinálja íjait és nyilait és csupán egyszer használja

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary