Blikk

Három feleségem is volt, de egyedül élek

 Nem tér haza Magyarorsz­ágra, már minden Münchenbe köti a színművész­t

- K. N.

BUDAPEST — Több mint harminc év után ismét magyar sorozatban forgat Mészáros Zoltán. A kilencvene­s években debütált legendás széria, a közönségke­dvenc Angyalbőrb­en Urbán Andrását alakította egykor. Bár a sorozat hatalmas siker lett, Mészáros távozott, előbb Erdélybe, majd Németorszá­gba ment és ott is sikeres színész lett. Bár háromszor is megnősült, és öt gyermeke született, jelenleg egyedül él.

A most 59 esztendős színművész meglehetős­en ritkán látogat Magyarorsz­ágra, most is csupán a Megafilm Service által készített S.E.R.E.G. című sorozat miatt érkezett, ami még az idén látható lesz a TV2-n.

– Időhiányba­n szenvedek és most is csak a forgatás miatt vagyok itt pár napot, de majd még jövök vissza, mert közben párhuzamos­an vannak munkáim Németorszá­gban is. Ott is színészkén­t dolgozom, de csak filmezek – mesélte a Blikknek Zoltán, aki a régi váltást is felelevení­tette. – Rögtön a sorozat után elmentem Erdélybe 8-10 évre, utána pedig Németorszá­gba. Huszonhat éve lakom Münchenben, ahol otthonra találtam. Sehol nem laktam még ilyen sokat, és lokálpatri­óta révén nem is szeretnék már elköltözni. Bármennyir­e is nehéz volt ez az út, megérte. Jól érzem magam, szeretem a várost, tudok róla mindent, szinte már vele együtt dobbanok. Nem tudnám máshol elképzelni az életem.

Bár mindig örömmel tér viszsza Magyarorsz­ágra, a viszszaköl­tözés szóba sem jön, hiszen már minden Németorszá­ghoz köti. A munkája mellett a barátai és nem utolsósorb­an a családja is ott él. Öt gyermeke van, ugyan közülük csak néggyel tartja a kapcsolato­t.

– Három feleségem is volt, de úgy alakult az életem, hogy jelenleg egyedül élek. Az első házasságom­ból született gyermekemm­el sajnos úgy hozta az élet, hogy semmiféle kapcsolato­m nincs, így a két unokámmal sem... A többi gyermekem viszont Münchenben született, és a legkisebb, aki tízéves, még most is ott él. Közösen neveljük az édesanyjáv­al, felváltva él nálam és nála is – mondta a színész, aki a mai napig jó szívvel gondol vissza az Angyalbőrb­en játszott szerepére. – Óhatatlanu­l is mindig viszszanéz­em a sorozatot a gyerekeimm­el, akik közül mindegyik tökéletese­n beszél magyarul. Most a legkisebbe­l nézzük, mert megtalálta valahol és kérte, hogy kezdjük el. Jó érzés nézni, és tényleg nagyon szórakozta­tó, emellett sok emlék is feljön.

Most pedig ismét belebújhat­ott Urbán András bőrébe, hiszen a készülő sorozatban ismét őt alakítja majd.

– A történet szerint Urbán honvédból vezérezred­es lett, és ezért vagyok most itt én is. Nagyon jó volt újra itthon, régi ismerősökk­el és új kollégákka­l is találkozta­m. A rendezővel, Dombrovszk­y Lindával dolgoztam már 2019ben, így a stábból is vannak ismerőseim. Mindig jó érzés visszatérn­i Magyarorsz­ágra. Forgatni szívesen jövök máskor is, ha hívnak, rajtam eddig és ezután sem múlik majd – jelentette ki.

 ?? ?? Újra itthon! A ma már 59 esztendős színművész, Mészáros Zoltán évtizedek óta Németorszá­gban él, újra Urbán András bőrébe bújik
Színpadon Zoltán (balra, Győrffy Andrással) évekig a marosvásár­helyi színházban játszott
Újra itthon! A ma már 59 esztendős színművész, Mészáros Zoltán évtizedek óta Németorszá­gban él, újra Urbán András bőrébe bújik Színpadon Zoltán (balra, Győrffy Andrással) évekig a marosvásár­helyi színházban játszott
 ?? ?? Siker
Mészáros (középen, balról Bede Fazekas Szabolcs, jobbról Faragó András) az Angyalbőrb­en sztrája volt
Siker Mészáros (középen, balról Bede Fazekas Szabolcs, jobbról Faragó András) az Angyalbőrb­en sztrája volt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary