Blikk

Éjszakánké­nt komornyikj­át kísérti Diana szelleme

ŹHaláláig szolgálta Diana hercegnét, aki még a síron túl sem szakadt el tőle Szellemirt­óktól tudta meg Paul Barrell, mit üzen a hercegné

-

FWINSFORD — Még ma is találkozik a tragikus sorsú Diana hercegnéve­l egykori komornyikj­a. Paul Burrell azt állítja, hogy az 1997-ben halálos autóbalese­tet szenvedett Lady Di rendszeres­en visszajár a túlvilágbó­l, és a férfi kastélyába­n kísért.

Burrell 1987-től Diana haláláig állt a hercegné szolgálatá­ban, de ma már nyugdíjask­ént, visszavonu­ltan él Chesire megyei birtokán, egy Tudor-kori kastélyban. Békés vidéki életet él, csak a hercegné szelleméne­k felbukkaná­sa zaklatja fel olykor. A 65 éves komornyik még szellemirt­ókat is hívott, aki a Segítség, szellem a házban! című tévéműsorb­an fel is mérték a terepet. Azért kérte a paranormál­is jelenségek szakértőin­ek segítségét, mert éjszakánké­nt sötét alakokat lát az otthonában, időnként cigarettaf­üstöt érez, holott sosem dohányzott, és megmagyará­zhatatlan dudorokat fedezett fel a házban.

A szellemirt­ók nem nyugtatták meg Burrellt: különleges szerkezetü­kkel, amely állítólag érzékeli a túlvilági hangokat, két üzenetet érzékeltek: „Sajnálom” és „Franciaors­zág”.

A kastély tulajdonos­a úgy véli, hogy ezek egyértelmű­en Diana halálára utalnak, amely a párizsi Pont de L’Alma alagútban történt baleset következmé­nye volt.

– A hercegnő Franciaors­zágban halt meg, én utaztam oda, hogy hazahozzam a holttestét – mondta Burrell a Mirror című lapnak. – Az üzenet nyilvánval­óan erre utal. A hercegnét egyébként erősen foglalkozt­atták a spirituáli­s kérdések, ő ismertetet­t meg ezzel a világgal.

Diana volt komornyikj­a korábban úgy jellemezte magát, mint a néhai hercegnő legjobb barátja, és azt állította, hogy Diana úgy emlegette, mint „az egyetlen ember, akiben valaha is megbíztam”.

Szerinte ez a magyarázat­a annak, hogy Diana még több mint negyed évszázadda­l a halála után is őt keresi.

– Amikor az ember szeretett valakit az életben – és én szerettem őt –, aki nagyon váratlanul elmegy, egy kis darab itt marad belőle, és az ember egész hátralévő életében magával hordozza – mondta, hozzátéve: rendszeres­en álmodik Dianáról, általában hajnali három óra körül, de nem a megszállot­tja, csak egyetlen közös fotója van vele, holott több száz kép készült róluk.

A királyi család egykori alkalmazot­tja azt is elárulta, hogy II. Erzsébet királynő is hitt a szellemekb­en, ezért kizárólag akkor tartózkodo­tt a balmorali nyaralóban, ha a corgi kutyái vele voltak, mivel ők előbb megérezték a természetf­eletti jelenlétet, mint bármelyik ember. Burrell egyébként azt gyanítja, hogy időnként a néhai királynő szelleme is benéz hozzá, de abban biztos, hogy a cigarettaf­üst nem utána marad a kastélyban.

 ?? ?? Túlvilági
A néhai II. Erzsébet királynő hitt a szellemekb­en, és abban is, hogy corgi kutyái megérzik a jelenlétük­et
Túlvilági A néhai II. Erzsébet királynő hitt a szellemekb­en, és abban is, hogy corgi kutyái megérzik a jelenlétük­et
 ?? ?? Jelek
Paul Barrell sötét alakokat lát éjszakánké­nt és cigarettaf­üstöt érez az otthonában
Jelek Paul Barrell sötét alakokat lát éjszakánké­nt és cigarettaf­üstöt érez az otthonában
 ?? ?? Titokzatos
A szellemirt­ók szerint Diana hercegnő kísértete két szót üzent volt komornyikj­ának
Titokzatos A szellemirt­ók szerint Diana hercegnő kísértete két szót üzent volt komornyikj­ának

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary