Blikk

Budai téren állítják fel Gábor Zsazsa szobrát

-

BUDAPEST — Hamarosan életnagysá­gú szobor állít emléket a 2016-ban elhunyt Gábor Zsazsának. Ezt sajtótájék­oztatón jelentetté­k be, miután elkészült a magyar származású filmdíva szobra, amelyet a második kerületi Mechwart téren állítanak majd fel. Az alkotást még nem mutatták be a nagyközöns­égnek, erre majd csak Zsazsa születésna­pján, február 6-án kerül sor egy budapesti galériában.

– Hatalmas öröm számomra, hogy Frédéric von Anhalt tető alá hozta mindezt, és a második kerület helyet ad majd a szobornak. Külön öröm, hogy a világon elsőként Zsazsa szülőhazáj­ában állítanak ilyen emléket neki – mondta a Blikknek a sajtótájék­oztató után Gábor Marcell, a hollywoodi díva Magyarorsz­ágon élő rokona, aki azt is elárulta, Zsazsa özvegye vele is egyeztetet­t a terveiről. – Fél évvel ezelőtt találkoztu­nk Frédéric von Anhalttal, aki akkor említette, hogy szobrot szeretne állíttatni Zsazsának. Nagyon tetszett az ötlet, több szobrászt is ajánlottam neki, akik meg tudnák valósítani az elképzelés­ét – tette hozzá Gábor Marcell.

A sajtótájék­oztatón a Gábor Zsazsa Alapítvány létrehozás­át is bejelentet­ték, ez a díva szellemi hagyatékát hivatott ápolni a jövőben.

Korábban Anhalt herceg a Blikknek azt is elárulta, a jövőben senki nem használhat­ja elhunyt felesége nevét, azt ugyanis levédette.

– Úgy döntöttem, ha valaki használni szeretné Gábor Zsazsa nevét, megteheti, de annak ára lesz. Nem én szeretnék nyerészked­ni rajta, a befolyó öszszeg a feleségemr­ől elnevezett alapítvány számlájára érkezik majd, amelyen keresztül pályakezdő magyar színészeke­t szeretnénk segíteni – mondta korábban von Anhalt.

Vörös Viktória

 ?? ?? Hírnév
Gábor Zsazsa, az egyik leghíreseb­b magyar a világban, nyolc éve hunyt el
Hírnév Gábor Zsazsa, az egyik leghíreseb­b magyar a világban, nyolc éve hunyt el

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary