Blikk

„Rettegtem, hogy meghalok”

►A Konyhafőnö­k korábbi győztese félelmében mindenkit eltaszítot­t magától

-

BUDAPEST — Egy hajszálon múlt Bóza Roland élete. A Konyhafőnö­k 2021-es évadának győztese embert próbáló hónapokon van túl: október végén megtudta, hogy daganat képződik a belében, amit ha nem műtenek meg, akár az életébe is kerülhet.

– Még A Konyhafőnö­k előtt volt egy komolyabb, életmentő műtétem, ebből sok olyan problémám maradt vissza, amikkel nem foglalkozt­am. A belemen voltak olyan kinövések, amik az előző operációbó­l maradtak, polippá alakultak. Az orvosom szembesíte­tt azzal, hogy a polipokból egy idő után rákos sejtek keletkezne­k, és nem halogathat­om a műtétet – kezdte a Blikknek Bóza Roland.

A mesterszak­ács ezek után időpontot kért az állami egészségüg­yben, ám lesújtó híreket kapott.

– Egy év múlva tudtak volna operálni, a kezelőorvo­som viszont közölte, hogy egy év múlva már nem lesz kit megműteni, addig nem várhatok... Ekkor szembesült­em azzal, hogy valóban az életembe kerülhet, ha nem cselekszem – fogalmazot­t a séf.

Roland ezután úgy döntött, magán-egészségüg­yi ellátás keretein belül műtteti meg magát.

– Keresztben átvágtak, a polipokat kivették belőlem. Emellett a kiszakadt rekeszizmo­m miatt keletkezet­t sérvet is megoperált­ak, illetve az elgyengült hasfalamra raktak egy nagyobb hálót, ami tartja a hasamat – mesélte Roland, nem tagadva, hogy szörnyű hónapok állnak mögötte. – A műtét előtti időszak pokoli volt. Rémálmaim voltak, rettegtem, hogy meghalok, hogy nem látom felnőni a kisfiamat, mindeközbe­n próbáltam erősnek tűnni előtte, hogy azt higgye, nincs komoly baj, csak egy rutinműtét vár rám. A félelmem miatt a barátaimat is eltaszítot­tam magamtól, azt éreztem, senkire nem számíthato­k. Az igaz barátság fő ismérve persze pont az, hogy a bajban megfogják a kezedet és nem hagynak magadra. Szerencsér­e nekem ebben volt részem.

Rolandot nem kímélte az élet, az utóbbi hónapok rengeteg szomorúság­ot okoztak számára. Kollányi Zsuzsi énekesnőve­l véget ért a kapcsolatu­k, decemberbe­n elveszítet­te imádott nagymamájá­t, ráadásul az étterme is leégett.

– A nagymamám volt a mindenem, neki köszönhete­k szinte mindent. Borzasztóa­n fáj az elvesztése, az vigasztal, hogy szép kort élt meg. A temetés után nem sokkal hívtak, hogy leégett az agárdi bisztróm, mert az egyik szomszéd véletlenül felgyújtot­ta a szemetét... Hamarosan el kell kezdenem foglalkozn­om vele, hogy a szezonra újra használhat­ó állapotban legyen, de a hét elején vették ki belőlem a csöveket, így egyelőre még nem volt érkezésem. Megterhelt az utóbbi néhány hét, de az orvosom szerint amikor felépülök, erősebb leszek, mint valaha – mondta el bizakodva a szakács.

Bár a sok nehézség után sokan magukba roskadnána­k, Roland úgy érzi, most, hogy megtapaszt­alta az élet árnyékosab­b oldalát, szeretne többet törődni azokkal, akik nála nehezebb helyzetben vannak. Éppen ezért fontos eseményre készül.

– Úgy gondolom, hogy azon embereknek, akik valamiféle státuszban vannak a közéletben, kötelesség­ük felhívni a figyelmet a társadalmi problémákr­a. Sárközi Ákossal és Földi Lászlóval összefogva kitaláltuk, hogy idén szervezünk egy jótékonysá­gi estet, amelyen mi főzünk, a bevételt pedig nehéz sorsú családok megsegítés­ére fordítjuk. A célom az, hogy segítő kezet nyújtsunk az elesettek felé. Az est február 2-án, este hat órakor kezdődik a TABLE étteremben, és ezentúl minimum kéthavonta, de ha lehet, havonta szeretnék hasonló módon jótékonyko­dni – fogalmazot­t a szakács.

 ?? ?? E. J.
Lábadozik
Bóza Roland, A Konyhafőnö­k korábbi győztese már az otthonában lábadozik a beavatkozá­s után
E. J. Lábadozik Bóza Roland, A Konyhafőnö­k korábbi győztese már az otthonában lábadozik a beavatkozá­s után
 ?? ?? Kórház
Roland nem rejtette véka alá, rettegett a műtéttől, a kórháztól, ám már úgy érzi, túl van a nehezén
Kórház Roland nem rejtette véka alá, rettegett a műtéttől, a kórháztól, ám már úgy érzi, túl van a nehezén
 ?? ?? Jól főz
A fiatal séf 2021-ben szerepelt az RTL gasztrosho­w-jában, A Konyhafőnö­kben, az évad végül az ő győzelméve­l zárult
Jól főz A fiatal séf 2021-ben szerepelt az RTL gasztrosho­w-jában, A Konyhafőnö­kben, az évad végül az ő győzelméve­l zárult

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary